Random Article


Review: Venomized #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Het belooft een actievolle climax te worden voor de afgelopen Venom-events. Het tekenwerk met knipogen van Coello.

Op zijn slechtst


Een typisch "blockbuster"-event in comicvorm. Enkele continuïteitsfoutjes.


De epische climax van de afgelopen Venom-events bij Marvel is van start gegaan! Lees hier onze recensie van het eerste deel van “Venomized”!

Posted 05/04/2018 by

 
Full Article
 
 

We’ve got a fight on our hands.

Het jaar 2018 wordt het jaar van Venom. Of dat is toch wat Marvel slinks beloofde voor de dertigste verjaardag van de Spider-Man-schurk/antiheld. Na zijn eigen variant covers en events zoals Edge of Venomverse, Venomverse en Poison X pikt Venomized #1 van Cullen Bunn (X-Men Blue, Magneto) en artiest Iban Coello nu in op die laatste verhaallijn en belooft het “de epische conclusie” van al de vorige Venom-momenten te worden.

Sinds hun gewelddadige ontmoeting met de “de Poisons”, een mysterieus ras dat versmelt met een host en bovendien de natuurlijke vijand van Venom is, zijn Venom/Eddie Brock en de “blauwe” X-Men nog steeds vermist. De buitenaardse dreiging van de Poisons heeft ondertussen echter de Aarde bereikt…

Het duurt dan ook niet lang vooraleer een heuse invasie wordt opgestart en zonder de expertise van Venom – na zijn avonturen in Venomverse – sneuvelen de aardse defensie en dus ook Earth’s Mightiest Heroes één voor één.

Cullen Bunn heeft hier al even naartoe gewerkt. De zaadjes werden geplant met Edge of Venomverse en het daaropvolgende Venomverse, kiemden vervolgens in Poison X en komen nu volwaardig tot bloei in Venomized. Al even doordacht als de planning van Bunn voeren ook de Poisons hun invasie uit in dit eerste deel. Aan actie geen gebrek, maar er zit telkens eenzelfde idee achter. Voorlopig lijkt deze grootschalige “popcorn”-verhaallijn dus ook boeiend te worden, zolang Bunn maar niet opnieuw teruggrijpt naar zijn “wild card” uit Venomverse: Carnage.

Hoewel het overkoepelende verhaal dus wel oké zit (maar voorlopig nooit echt weet te verrassen), stoorden enkele kleinigheden ons wel. Jane Foster, de Mighty Thor, vliegt hier nog rustig rond – ja, we zagen de voetnoot op de synopsispagina – en plots lijkt Hercules opnieuw een dronkaard te zijn. Vreemd.

Ondertussen weet artiest Iban Coello (Venomverse) wel hoe hij Poisons en nieuwe symbiotes moet ontwerpen en hen op de pagina’s tot hun recht moet doen komen. Een halve ster extra krijgt hij echter voor die visuele knipoog naar de cover van Secret Wars #9.

 

Een zoveelste event en dan nog eens rond Venom? Dat is wat ook wij eerst dachten, maar eens begonnen zorgen die zwarte antiheld en zijn aanverwanten toch steeds voor hersenloos vermaak. Met Venomized van Bunn en Coello mag je je verwachten aan wat Marvel beloofde. Of toch twee van de drie dingen: actie, symbionten en ongetwijfeld een happy end zonder impact!

Venomized #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.