Random Article


Review: Batman – White Knight #7

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een epische team-up tussen Batman en Joker. Stilte voor de storm met enkele emotionele onthullingen van en voor Batman. Impactvol.

Op zijn slechtst


Veel fysieke actie moet je dit keer niet verwachten.


Het einde is nu echt in zicht en toch durft Sean Murphy even zijn voet van het gaspedaal te halen voor enkele emotionele en hartverwarmende momenten tussen Batman en the Joker. Hier onze recensie van de voorlaatste “White Knight”!

Posted 05/04/2018 by

 
Full Article
 
 
I figured it out.

Vergeet Batman, Gotham’s Caped Crusader, DC’s The Dark Knight, World’s Greatest Detective. In Batman: White Knight stelt creatief éénmansleger Sean Murphy (Punk Rock JesusTeen Titans, Batman/ Scarecrow: Year One) ons voor aan een wereld waar zijn ultieme nemesis en psychopaat The Joker uitgroeide tot een “white knight”.

Als een licht in de duisternis bevecht hij de terreur die Batman en zijn familie over Gotham City hebben doen neerdalen. Of daar overtuigt hij de inwoners van Gotham toch van. In deze zevendelige White Knight-karakterstudie diept Murphy de relatie tussen Joker en Batman verder uit en treedt daarmee in de voetsporen van Alan Moore’s WatchmenThe Killing Joke of Frank Millers The Dark Knight Returnsmaar wie is nu net de schurk in zijn verhaal?

Met Gotham City in de greep van de Neo-Joker/Harley Quinn II, haar leger van gehypnotiseerde schurken en haar ijzige plannen is het aan Jack Napier, de voormalige Joker, om zijn stad te redden. Samen met de GCPD en zijn trouwe Harley doet hij zijn best, maar uiteindelijk is er slechts één conclusie: Gotham heeft Batman/Bruce Wayne nodig.

Terwijl zij een plan bedenken om Neo-Joker uit te schakelen, komt Batman tot een paar belangrijke persoonlijke conclusies en krijgt hij een resem onverwachte antwoorden voorgeschoteld.

Met nog één nummer te gaan is de spanning te snijden. Hoewel de actie elk moment kan uitbreken, biedt dit zevende nummer een welkome stilte voor de storm. We krijgen een epische team-up te zien met belangrijke implicaties voor alle centrale personages die het beginpunt vormt voor enkele onverwachte revelaties. Niet alleen volgen er diepgaande onthullingen over Robin/Jason Todd, maar ook is er tijd voor een eerlijke en gevoelige speech van Bruce Wayne aan zijn twee resterende sidekicks, Batgirl en Nightwing. Het is zwaarwichtig, het is tragisch, het is emotioneel. Tranen kunnen vloeien. Dit is Sean Murphy op zijn best.

Visueel vallen natuurlijk nog steeds de prachtige en ongezien gedetailleerde Batmobiles op, maar hét plaatje van dit zevende nummer van White Knight was toch die prachtige splash page van Batman en Joker die doorheen een bevroren Gotham City rijden. Een bevroren stad als achtergrond voor een (soms) hartverwarmend en ontnuchterend gesprek.

 

Het einde is nu echt in zicht en toch durft Sean Murphy even zijn voet van het gaspedaal te halen voor enkele emotionele en hartverwarmende momenten. Zowel narratief als visueel weet Murphy ons zoals elke maand weer te verrassen. Op naar het langverwachte sluitstuk van deze Batman: White Knight volgende maand!

Batman: White Knight #7 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.