Random Article


Review: Doomsday Clock #4

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Johns en Frank weten hoe ze Moore en Gibbons moeten kanaliseren en nemen hun tijd.

Op zijn slechtst


De grotere plot van Doomsday Clock wordt even on hold gezet.


In Doomsday Clock #4, de grote DC Comics/Watchmen cross-over, komen we alles te weten over de nieuwe Rorschach…

Posted 29/03/2018 by

 
Full Article
 
 

Light?

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De eerste drie nummers waren alvast een schot in de roos, deze week gaat het twaalfdelige verhaal van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder in Doomsday Clock #4.

In het vierde deel van de oorspronkelijke Watchmen werd het grotere verhaal even op pauze gezet om de oorsprong van Doctor Manhattan uit de doeken te doen. In deze vierde issue van Doomsday Clock gebeurt min of meer hetzelfde en komen we alles te weten over Reggie Long, de nieuwe Rorschach en de opvolger van Walter Kovacs. Tegelijk vertoont de structuur van de comic heel wat gelijkenissen met Watchmen #6, waarin er een interview tussen Rorschach (Kovacs) en zijn psychiater plaatsvond. De link tussen de oorspronkelijke Rorschach en de nieuwe wordt zeer logisch, misschien zelfs een beetje cliché, gelegd, maar het wérkt.

De nieuwe Rorschach werd door Batman opgesloten in Arkham Asylum. Via verschillende flashbacks komen we zijn oorsprongsverhaal en connecties tot verschillende andere grote en minder grote Watchmen-personages te weten. Ook krijgen we een leuke gastrol van Byron Lewis, als Mothman één van de minder gebruikte Minutemen.

Hoewel de grotere plot van Doomsday Clock niet erg veel vooruit gaat, is dit vierde deel weer een stevige comic geworden die bewijst dat Geoff Johns en Gary Frank hun tijd nemen met het verhaal. Ook bewijzen ze dat ze minstens even goed zijn als Alan Moore en Dave Gibbons om de wereld van de Watchmen verder uit te bouwen…

Doomsday Clock #4 bij Archonia.com

 

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #1

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #2

REVIEW: DOOMSDAY CLOCK #3

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.