Random Article


Review: Dark Nights – Metal #6

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Een waardige afsluiter tot het leukste superheldenevenement van het afgelopen jaar.

Op zijn slechtst


Gaat iets te snel vooruit.


DC’s Dark Nights Metal – met voorsprong het beste superheldenevenement van het afgelopen jaar – komt tot een einde. Lees hier onze review van het laatste deel…

Posted 28/03/2018 by

 
Full Article
 
 

Metal on metal. Play it like an Amazon.

Afgelopen zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd werden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd werd. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat deed terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Daar is hij volledig in geslaagd. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk wordt nu afgesloten in Dark Nights: Metal #6, het laatste deel van de reeks.

Net wanneer alles verloren leek en alle bestaan de duisternis van Barbatos en het Dark Multiverse leek te moeten ondergaan, vecht het DC-multiversum terug. De Justice League met een fantastische Wonder Woman op kop, de Terrifics met een eindelijk teruggekeerde Plastic Man, Detective Chimp en een leger alternatieve Batmannen uit het multiversum, een semi-reünie tussen Hawkman en Hawkgirl… en zelfs een epische team-up tussen twee absolute aartsvijanden voor het grotere goed. Dark Nights: Metal #6 heeft het allemaal. Uiteraard voorzien van heel wat zware metalen…

Scott Snyder en Greg Capullo hebben met Metal een hele weg afgelegd, waarin de helden van de Justice League tot het voorlaatste deel de wereld rondom hen donkerder en donkerder zagen worden. Misschien daarmee dat dit laatste deel dan een beetje gerusht aanvoelt. Alles moet in kannen en kruiken zijn naar het einde toe. Jammer, maar dat betekent niet dat we geen epische momenten voorgeschoteld krijgen. Vooral het gevecht tussen Batman, The Joker en de Batman Who Laughs mag er zijn en voelt aan als niet alleen een climax voor deze verhaallijn, maar voor de ganse run van Snyder en Capullo op DC’s Caped Crusader.

Dat DC’s Metal het superheldenevenement van het afgelopen jaar was, staat buiten kijf. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk was pure fun en gaf de geforceerde events bij de concurrentie het nakijken. Metal laat ook de kosmologie van het DC-multiversum en de komende Justice League-titels niet onberoerd, getuige de, toegegeven, ietwat aangeplakte Marvel-achtige epiloog op het einde. Desalniettemin was Metal een spectaculaire rit van begin tot eind en een absolute aanrader voor elke DC- en superheldenfan. Laat die gebundelde editie maar komen!

Dark Nights Metal #6 bij Archonia.com

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #1

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #2

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #3

DARK NIGHTS METAL REVIEWSPECIAL

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #4

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #5

REVIEW: DARK KNIGHTS RISING – THE WILD HUNT

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.