Random Article


Review: New Mutants – Dead Souls #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Er is eindelijk nog eens een New Mutants-comic?

Op zijn slechtst


De continuïteit is een rommeltje. Betuigt van weinig voorkennis van Rosenberg. Het tekenwerk van inkter Adam Gorham. Een zombieverhaal zoals we er nogal hebben gelezen.


“Pfew. Het doorworstelen van deze comic was angstaanjagender dan het horrorverhaal binnenin.” Neen, lovend waren we niet over #NewMutants #DeadSouls. Hier onze recensie!

Posted 16/03/2018 by

 
Full Article
 
 
Let’s do the big super hero thing!

De film werd dan wel maanden uitgesteld, maar de release van deze New Mutants-comic werd wel behouden. In New Mutants: Dead Souls van schrijver Matthew Rosenberg (Phoenix: Resurrection, Secret Warriors) en artiest Adam Gorham (Rocket) keert het geliefde X-team uit de jaren 90 eindelijk weer terug!

Alabama. Een mysterieuze bovennatuurlijke kracht zorgt ervoor dat enkele ondoden weer terugkeren naar het land der levenden en natuurlijk ook de lokale bevolking bedreigen.

Het is aan de mutanten Magik, Boom Boom, Rictor, Strong Guy en Wolfsbane, samen dankzij de telepathische New Mutant Karma, om  als een team de mensheid te redden. Samen zijn ze de New Mutants!

Je kan er niet omheen: Dead Souls was een weinig subtiele tie-in voor de film. De nadruk op het horroraspect, visuele aanpassingenzoals Magiks “Chappie”-look en haar ingekorte zwaard – en enkele onverklaarbare anachronismen maken dat wel duidelijk. Dat zorgt er echter voor dat deze “New Mutants”-comic in Marvel’s wereld soms gewoon geen steek houdt. Pijnpunten waren het feit dat Tier – de zoon van Wolfsbane die gedood werd door huidig teamlid Strong Man – vergeten blijkt te zijn en Magik hier weer een pak jonger lijkt. Sorry, Rosenberg, het klopt gewoon niet.

Als losstaand verhaal dat in zes delen verteld zal worden, valt van  dit eerste deel wat meer te genieten. Jeugdige helden die een stel zombies uit de weg ruimen en in contact zullen komen met een “mutanteneter”? Bijster origineel is het niet, maar ergens blijft het wel vermakelijk. Het tekenwerk van inkter Adam Gorham voelt jammer genoeg wel gehaast, vluchtig en ongeïnspireerd – zeker de proporties op die laatste splash page. De betere prent hangt aan de voorkant en dat is de cover van Ryan Stegman.

 

Het is ondertussen alweer zes jaar geleden dat het meest recente, derde volume van New Mutants ophield. Een terugkeer, in combinatie met een heuse blockbuster, was dan ook meer dan welkom. Nu we dit openingsnummer van deze minireeks door Rosenberg en Gorham echter gelezen hebben, beginnen we ons toch wat te bedenken. Het doorworstelen van deze comic was angstaanjagender dan het horrorverhaal binnenin.

New Mutants Dead Souls #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.