Random Article


Review: The Terrifics #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een leuk scifi-avontuur met enkele charismatische personages.

Op zijn slechtst


Het blijft een Metal-tie-in en dus is enige DC Comics-achtergrond vereist.


Als Marvel het niet doet, doet DC Comics het wel! De nieuwste tie-in voor het Metal-event is tevens het eerste nummer van “de Terrific Four”, ook wel The Terrifics! Lees hier onze recensie!

Posted 15/03/2018 by

 
Full Article
 
 
Hmpf! I feel used!

Je moet het ze nageven. DC Comics weet van aanpakken. Al jaren smeken trouwe Marvel-fans voor de terugkeer van hun Fantastic Fourdat er eindelijk zit aan te komen met Two-in-One. Hun concurrent brengt daarentegen nu al een ander kwartet samen als het nieuwe superheldenteam: The Terrifics van Jeff Lemire (Uncanny X-Men, Green Arrow) en Ivan Reis (Aquaman, Blackest Night)!

Na een tragisch ongeluk komen de Terrifics in een andere duistere dimensie terecht. Daar probeert het onverwachte team hun weg terug te vinden, maar stuiten ze al snel op een vreemde boodschap.

Aan Mr. Terrific (Michael Holt), de derde slimste man op Aarde en ex-lid van de Justice Society of America die de laatste jaren op Earth-2 heeft doorgebracht, de immer hilarische Plastic Man (Eel O’Brian)Metamorpho (Rex Mason) The Element Man, die zijn lichaam kan transformeren in eender welk element en de uit de 31ste eeuw afkomstige Phantom Girl (Tinya Wazzo), een ex-lid van het Legion of Super-Heroes naar wiens terugkeer DC al even zit op te bouwen, om het gehele universum te redden! No pressure.

Je kan er niet omheen – eigenlijk bij zowat elke DC Comics-titel de afgelopen maanden -, maar ook The Terrifics #1 is een tie-in en onderdeel van het Dark Nights: Metalevent. Zo wordt er ingespeeld op de rol van Plastic Man bij het Dark Multiverse, het Nth-metaal en natuurlijk de recente gebeurtenissen voor pakweg DC’s Batman. Een handig instappunt voor nieuwe lezers is dit verhaal van Lemire dus niet meteen.

Daarnaast is dit openingsnummer ook de opzet voor DC’s “Terrific Four” waar de vier (maar eigenlijk vooral drie) personages worden voorgesteld en ze elkaar wat beter leren kennen in deze gevaarlijke situatie. De chemie tussen drie van hen werkt alvast – hoewel dat niet erg moeilijk is met een geweldige en hilarische held zoals Plastic Man – en het komende verhaal ziet er eveneens boeiend uit. Al is het maar door de spirituele terugkeer van Moore’s Mark Strong! Een extra splashpage van Reis met het team op hadden we wel gewaardeerd…

 

The Terrifics lijkt een leuk avonturenepos te worden met vier interessante DC-figuren in de ruimte. Ideaal voor nieuwe lezers is het niet, maar Lemire en Reis leveren wel een puike comic af, speciaal voor de aloude fans en volgers van het Metal-event! We houden deze in de gaten!

DC’s The Terrifics bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.