Random Article


Gail Simone schrijft nieuwe Plastic Man miniserie voor DC Comics

 


Posted 12/03/2018 by

Na jaren van geruchten dat Batgirl-, Secret Six– en Wonder Woman-schrijfster Gail Simone samen met Ethan Van Sciver een Plastic Man-project zou doen bij DC Comics, is de kogel eindelijk door de kerk. Simone zal, weliswaar niet met Van Sciver maar met Birds of Prey-artieste Adriana Melo, een zesdelige Plastic Man-serie neerpennen. De reeks wordt een spin-off van The Terrifics en het Dark Nights: Metal-event, waar Plastic Man opnieuw werd voorgesteld tot het moderne DC-universum.

De ex-crimineel Patrick “Eel” O’ Brian werd Plastic Man na ondergedompeld te zijn geweest in een chemische stof. Het personage werd gecreëerd door Jack Cole en verscheen voor het eerst in Police Comics #1 uit 1941 (toen nog bij Quality Comics). Plastic Man is één van de allereerste superhelden met stretch powers en een fan-favoriet van vele legendarische comicbookschrijvers en -artiesten, die hem tot één van de machtigste leden van de Justice League maakten. Toch heeft het personage nog maar zelden een eigen soloserie gehad bij DC Comics.

In de nieuwe serie zal Eel O’Brian een complot ontrafelen van enkele van de slimste superschurken in het DC-universum. Gail Simone belooft alvast heel wat slapstick humor, waardoor Plastic Man in de jaren 40 ver zijn tijd vooruit was en de weg vrijmaakte voor vandaag de dag zeer populaire karakters als Harley Quinn of Marvel’s Deadpool, terug te brengen tot het personage. De nieuwe Plastic Man #1 ligt in juni in de winkelrekken.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.