Random Article


Review: Gideon Falls #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Een Twin Peaks-achtig horrorverhaal rond geestelijken en geestelijk gestoorden! Knap tekenwerk!

Op zijn slechtst


Het doet sterk denken aan "Outcast" op meer dan één manier.


Een Twin Peaks-achtige comic die doet denken aan “Outcast”? Een geestelijke en een geestelijk gestoorde die ongetwijfeld samen tegen wil en dank hun stad moeten beschermen van het kwaad? Count us in!

Posted 11/03/2018 by

 
Full Article
 
 

Gideon Falls needs you.

Bij Image Comics gingen deze week twee nieuwe kleppers van formaat van start. Over Oblivion Song van Kirkman en De Felici hadden we het al, maar ook het debuut van Gideon Falls door schrijver Jeff Lemire en artiest Andrea Sorrentino – het creatieve team achter Old Man Logan en Green Arrow – mag natuurlijk niet vergeten worden!

Een pastoor wordt door zijn bisschop naar het kleine, idyllische dorpje Gideon Falls gestuurd. Hier kwam de vorige geestelijke in mysterieuze omstandigheden om het leven. “Father Wilfred” probeert zich in te werken in de gemeenschap en te begrijpen wat er gebeurd is.

Daarnaast volgen we een irrationeel personage met een mondmasker, de lokale dorpsgek. Norton denkt het kwade te voelen in de stad en het vuilnis dat hij verzamelt. Wanneer een duistere schim opduikt, kan hij misschien wel eens gelijk hebben…

Naar eigen zeggen wacht Lemire al een twintig jaar om dit verhaal te vertellen. Het resultaat (of toch dit eerste nummer) lijkt een bovennatuurlijke “plattelands” horrorcomic te worden die hier en daar wat wegheeft van Kirkmans OutcastDat de tekenstijl van Sorrentino best wat overeenkomsten heeft met die van Azaceta (Outcast) helpt niet om die vergelijking de wereld uit te helpen. De geestelijke figuren en angstaanjagende setting zet Sorrentino trouwens prachtig neer.

Toch lijkt de opzet waarover je na dit debuut nog niet zo bijster veel weet, wel interessant te zijn. Een geestelijke en een geestelijk gestoorde die ongetwijfeld samen tegen wil en dank hun stad moeten beschermen van het kwaad? Dat klinkt goed. Zeker wanneer Lemire de tijd neemt om zijn twee hoofdpersonages (en hun mentale problemen) uit te diepen.

 

Ongezien origineel werd dit openingssalvo van Lemire en Sorrentino voor Gideon Falls misschien niet door de duidelijke parallellen met Outcast, maar interessant en mysterieus werd het wel! Gideon Falls komt op onze pull-list te staan!

Gideon Falls #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.