Random Article


Review: Batman – White Knight #6

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Wat een einde!

Op zijn slechtst


Een opportunistische en haatdragende Nightwing.


Actie actie actie! De laatste rechte lijn is ingezet: allianties beginnen te breken en Batman was misschien toch niet helemaal fout. Lees hier onze recensie van “White Knight” #6!

Posted 10/03/2018 by

 
Full Article
 
 

Hahahahahaha

Vergeet Batman, Gotham’s Caped Crusader, DC’s The Dark Knight, World’s Greatest Detective. In Batman: White Knight stelt creatief éénmansleger Sean Murphy (Punk Rock JesusTeen Titans, Batman/ Scarecrow: Year One) ons voor aan een wereld waar zijn ultieme nemesis en psychopaat The Joker uitgroeide tot een “white knight”.

Als een licht in de duisternis bevecht hij de terreur die Batman en zijn familie over Gotham City hebben doen neerdalen. Of daar overtuigt hij de inwoners van Gotham toch van. In deze zevendelige White Knight-karakterstudie diept Murphy de relatie tussen Joker en Batman verder uit en treedt daarmee in de voetsporen van Alan Moore’s WatchmenThe Killing Joke of Frank Millers The Dark Knight Returnsmaar wie is nu net de schurk in zijn verhaal?
De strijd om de ziel van Gotham City gaat voort. Batman versus de wereld terwijl Nightwing, Batgirl, Gordon en hun GTO-antiterreureenheid hun volgende plan beramen. Zij openen een grootschalige klopjacht op de Caped Crusader die ontaardt in een epische achtervolgingsscène.

Het werkt allemaal net lang genoeg als afleiding voor het plan van Neo-Joker, dat eindelijk in werking treedt – en daar zit Dr. Freeze voor iets tussen.

Waar de vorige nummers vaak nogal zwaar waren en best wat expositie bevatten, komt Murphy nu met de ene actiescène na de andere. Een indrukwekkende achtervolging met Batmobiles wordt zo al snel gevolgd door een intiem gevecht tussen Batman en Jack Napier/de ex-Joker. Het is een confrontatie die al even op zich liet wachten. Jawel, de laatste rechte lijn richting de finish is ingezet.

Dat neemt niet weg dat er ook weer heel wat karaktermomenten zijn weggelegd voor enkele fanfavoriete figuren. Zo is Batgirl nog steeds de stem van de rede, begint ook Jim Gordon zich wel eens te bedenken en is ook Freeze, net zoals in de Batman-animatiereeks, hier een genuanceerd figuur. Fans van Nightwing zullen misschien wel minder blij zijn.

Visueel valt ditmaal vooral het piekfijne tekenwerk op van de verschillende wagens tijdens de actievolle momenten. Je merkt ook meteen dat Murphy een autoliefhebber is. Wat een details!

 

Actie actie actie! Het einde is in zicht en dat merk je ook aan het tempo. Murphy zet zijn pionnen klaar voor een laatste slag, twee nummers voor het onvermijdelijke einde van White Knight. Na dit onverwachte einde is het aftellen tot het zevende en voorlaatste nummer!

Batman: White Knight #6 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.