Random Article


Review: Oblivion Song #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Met een opzet zoals "Jack Kirby's Batman" moet je deze wel een kans geven! Knappe visuals! Interessante ontwerpen!

Op zijn slechtst


Erg veel gebeurt er nog niet.


Gewoon al door de termen “Jack Kirby” en “Batman” zou je deze comic een kans moeten geven. Oblivion Song van Kirkman en De Felici lijkt alweer een winnaar te worden bij Image na deze sterke opener!

Posted 09/03/2018 by

 
Full Article
 
 
Screw closure!

Na onweerlegbare successen zoals The Walking Dead, Outcast en Invincible bij Image Comics lanceert auteur Robert Kirkman zijn nieuwste verhaal onder zijn eigen Skybound-imprint: Oblivion SongDitmaal slaat hij de handen in elkaar met artiest Lorenzo De Felici voor een kleurrijke post-apocalyptische comic.

  

Oblivion Song vertelt het verhaal van Nathan Cole, een moderne vigilante die mensen terughaalt uit de alternatieve dimensie Oblivion. Hier kwamen 300.000 inwoners van de Amerikaanse stad Philadelphia tien jaar geleden terecht. De overheid heeft hen opgegeven, maar Nathan Cole maakt nog steeds dagelijkse trips naar deze helse dimensie.

Samen met Duncan en Bridget probeert Cole de weinige overlevenden in veiligheid te brengen met zijn teleportatietechnologie. Oblivion wordt immers overheerst door gruwelijke en hongerige monsters dewelke hij met al zijn kracht bevecht. Wat is zijn reden? En waarom kan Cole de lokroep van Oblivion niet weerstaan?

Je merkt meteen waar Kirkman en De Felici voor gaan: een post-apocalyptische Batman – persoonlijke tragedie en allerlei gadgets incluis – in een wereld die geïnspireerd werd door Jack Kirby’s kleurrijke en feeërieke visuals. Ondanks deze interessante combinatie zou Oblivion Song niet werken als alleen maar een kloon van andere comicbookelementen. Gelukkig is dit eerste nummer niet enkel de som van die twee inspiraties, maar introduceert Kirkman, zonder al te veel dialoog, meteen een niet geheel voorspelbare en mysterieuze opzet in de Oblivion-wereld. Na een dertigtal pagina’s en een leuke twist wil je gewoonweg meer weten.

Van het tekenwerk, dat buiten de Kirby-esque designs weinig weg heeft van Kirby, zal niet iedereen warm lopen. De Felici brengt een eigenzinnige en cartooneske tekenstijl die je niet bij pakweg Marvel of DC zou zien terugkeren. Ook met de ontwerpen van de monsters en de verlaten Oblivion-dimensie – achteraan verder getoond met enkele sketches – dwepen we. We zijn fan!

 

Gewoon al door de termen “Jack Kirby” en “Batman” zou je deze comic een kans moeten geven. Al is het maar om “mee” te zijn vooraleer de onvermijdelijke TV-reeks eraan komt, in navolging van de The Walking Dead, Outcast en de Invincible-filmOblivion Song van Kirkman en De Felici lijkt alweer een winnaar te worden bij Image na deze sterke opener!

Oblivion Song #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.