Random Article


DC Comics breidt het ‘Multiverse’ uit in Black Label-lijn met Frank Miller, Scott Snyder en meer!

 

Posted 08/03/2018 by

Het succes van Batman: White Knight – een alternatieve take op de Caped Crusader door Sean Murphy dat al maanden hoge toppen scheert – heeft DC Comics geen windeieren gelegd. De uitgever zal dan ook volgens co-publisher Jim Lee verdergaan met en sterker inzetten op hun Multiversum dat ook in de reguliere DC-wereld al meer benadrukt werd met het Metal-event. Concreet gaat dit jaar daarom de “Black Label”-lijn van start.

De grootste schrijvers en artiesten krijgen zo “carte blanche” om hun originele take op iconische personages te brengen. De eerste aangekondigde reeksen rond DC’s Trinity – Superman, Batman en Wonder Woman – zijn:

  • Superman: Year One door Frank Miller (300, Sin City en The Dark Knight Returns) en John Romita Jr. (The Punisher, Amazing Spider-Man, Iron Man). Meer over deze minireeks dat het “definitieve” oorsprongsverhaal van Superman zal vertellen, kan je hier nalezen.
  • Batman: Last Knight On Earth door Scott Snyder (Batman, Metal) en Greg Capullo (Batman, Metal) – en dus niet Sean Murphy. Ook over deze post-apocalyptische reeks hoorden we al wat eind 2017.
  • Batman: Damned door Brian Azzarello (100 Bullets) en Lee Bermejo (Before Watchmen: Rorschach, Joker) verhaalt over de dood van de Joker, een alliantie van Batman en John Constantine en een bovennatuurlijk moordmysterie.
  • Wonder Woman Historia: The Amazons door Kelly Sue DeConnick (Bitch Planet) en Phil Jimenez (Infinite Crisis) wordt een Homerisch geschiedepos over de Amazones: een geschiedenis van hoe koningin Hippolyta aan de macht kwam tot de komst van Steve Trevor.
  • Wonder Woman: Diana’s Daughter (werktitel) door Greg Rucka (Wonder Woman, Batwoman) over een toekomstig verhaal van een jong meisje dat zichzelf, haar krachten en haar afkomst ontdekt.
  • The Other History of the DC Universe door John Ridley (12 Years a Slave) werd eerder al onthuld bij DC als de DC Comics-geschiedenis van minderheidspersonages. Meer vind je hier.

De lijn gaat van start in augustus met Superman: Year One.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.