Random Article


Review: Peter Parker – The Spectacular Spider-Man #300

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $5.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Dat geweldige back-up-verhaal! Enkele grappige momenten door Zdarsky. Die splashpage van Kubert.

Op zijn slechtst


Voelt helemaal niet aan als een belangrijk jubileumnummer. Teleurstellend hoofdverhaal.


Marvel’s Peter Parker: Spectacular Spider-Man bereikte deze week haar driehonderdste nummer! Was dat echter ook een reden om te feesten? Lees hier onze recensie van dit jubileum door Zdarsky en Kubert!

Posted 04/03/2018 by

 
Full Article
 
 
Cause it’s going to be pretty cool.

De recente hernummering van Marvel’s “Legacy”-initiatief, waar binnenkort alweer wordt van afgestapt, betekent dat ook Peter Parker: The Spectacular Spider-Man een nieuw jubileumnummer bereikt: #300 van Chip Zdarsky (Star-Lord, Howard the Duck) en legendarisch artiest Adam Kubert (Avengers, X-Men). Jammer genoeg voelde het niet meteen belangrijk aan…

Opgelet, mogelijke spoilers!

In een ultieme meesterzet hebben The Tinkerer en zijn “broer” Dr. Hophni Mason de technologie van alle superhelden en -schurken aangepast. Een mini-Sinister Six, bestaande uit “Superior Foes” met onder andere een geüpgradede Shocker en Vulture heeft Peter Parker/Spider-Man dan ook in hun klauwen en staat op het punt een legendarische misdaad te voltooien.

Als ware dei-ex-machina duiken echter enkele vrienden op en kan Spidey zichzelf bevrijden. Wat volgt, is een groots gevecht om de booswichten te stoppen. Maar dat is niet het enige gevaar dat om de hoek schuilt…

Het verhaal dat vorig jaar in juli van start ging, zetten Zdarsky en Kubert hier op nieuwe rails. Een nieuwe richting wordt ingeslagen, maar plotpunten uit deze run keren wel allemaal terug. J. Jonah Jameson weet nog steeds dat Parker in realiteit Spidey is; het belang van de Tinkerer-gsm-toestellen en de rol van de Human Torch en Teresa: niets vergeet Zdarsky. Toch laat het overkoepelende verhaal wat te wensen over.

Nummer #300 – rond een alieninvasie van de Vedomi met gastoptredens van onder meer de Black Panther/T’Challa, Hawkeye en de Human Torch – heeft immers meer een blockbustergevoel dan het intieme zesde nummer van enkele maanden geleden. Echte emotionele impact zal er niet zijn, maar ja, een nummer driehonderd moet vooral actie bevatten, denken we dan? Hoe dan ook, het stelt wat teleur. Ook de moraal. In het geheim data van je burgers verzamelen is fout. Die gebruiken om hen daarna te vermoorden is nog fouter.

Gelukkig weet Zdarsky achteraan zijn innerlijke Tom King te kanaliseren en een emotioneel verhaaltje neer te pennen met het trouwens prachtig geïllustreerde The Canary door Zdarsky en Adam Hughes-esque artiest Goran Parlov (The Punisher). Het verhaalt over lang vervlogen tijden en een intiemere band tussen Spidey en de Black Cat, en heeft veel weg van die Batman Annual #2 van King en Weeks eind vorig jaar. Knap!

Het hoofdverhaal – trouwens één grote knipoog naar het allereerste Spider-Man-verhaal met The Tinkerer in de jaren 60 – bevat weer enkele typische karaktertrekjes van Zdarsky met op kop het hilarische gesprek tussen de Torch en Jameson, en leest dus zoals gewoonlijk vlot weg. Zdarsky kan Spider-Man schrijven. Zoveel is duidelijk. Adam Kubert staat dan weer garant voor kwaliteit en een stijl die vooral uitspringt bij de actievolle scènes:

 

Een nummer #300 heeft toch iets speciaal. Of zou dat toch moeten hebben. Deze Peter Parker: Spectacular Spider-Man #300 biedt zeker en vast een interessante opzet voor het volgende nummer, maar een grootse onthulling ontbreekt. Jammer, zo’n geforceerd jubileumnummer…

Peter Parker: The Spectacular Spider-Man #300 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.