Random Article


Review: Dark Knights Rising – The Wild Hunt (Metal)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: , , ,
 
Tekenaar: , , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Personages:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Silver Age-nostalgie. Een flinke dosis Grant Morrison.

Op zijn slechtst


Onevenwichtig tekenwerk. Niet voor iedereen weggelegd.


Deze maand wordt DC’s huidige Metal-event afgerond. Daarvoor is er nog deze one-shot, waarin het lot van het multiversum in de handen komt van… Detective Chimp? Lees hier onze review van Dark Knights Rising: The Wild Hunt…

Posted 02/03/2018 by

 
Full Article
 
 

Everything everywhere is going to die!

Deze zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd wordt. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk gaat verder in Dark Knights Rising – The Wild Hunt – een one-shot die zich afspeelt tussen de twee laatste delen van de Dark Nights: Metal-minireeks.

Terwijl de Justice League er momenteel wat verslagen bij ligt in het gevecht tegen Barbatos en de kwaadaardige Batmannen uit het Dark Multiverse in de Dark Nights: Metal-reeks, komt er hulp uit onverwachte hoek. Niemand minder dan Detective Chimp zou weleens de redding van het DC-multiversum kunnen zijn. Naast zijn reis, waarin hij onder meer mad scientists T.O. Morrow, Doc Magnus en Professor Ivo tegenkomt, worden The Flash, Cyborg en Raven opgejaagd door de Batman Who Laughs en zijn Dark Knights. En jawel, het lot van het multiversum staat nog steeds op het spel…

We schreven in onze eerdere reviews van Metal al dat Scott Snyder de wetten van het DC-multiversum herschrijft en verder bouwt op het werk dat Grant Morrison legde in onder meer Final Crisis, Superman Beyond, 52 en The Multiversity. In deze one-shot schrijft meneer Morrison zelf mee en dat valt op. Voor fans van DC’s multiversum is dit schrijversduo dan ook een natte droom. Verwacht dus voldoende Silver Age nostalgie (met een pratende aap als hoofdpersonage kan dat ook moeilijk anders) en zelfs het Ultima Thule-schip en de Bleed, terwijl de dreiging van het Dark Multiverse toch nog een duister kantje blijft geven aan het verhaal. Enkele van de interessantste scènes vinden dan ook plaats bij de duistere Batmannen, waar toch tenminste één van hen een heroïsch momentje kan hebben.

Het tekenwerk van Howard Porter, Jorge Jimenez en Doug Mahnke is strak zoals gewoonlijk en elke artiest heeft zijn eigen sequenties gekregen met steeds andere personages, waardoor het geheel wat minder onevenwichtig aanvoelt dan de meeste comics met meerdere tekenaars. Toch blijft het zelden een goed plan om meerdere artists aan één verhaal te laten werken.

Dark Knights Rising: The Wild Hunt staat misschien los van de op één nummer na afgeronde Metal-reeks, maar lijkt toch een onontbeerlijke one-shot te zijn. Pik dus zeker deze mee op wanneer je DC’s huidige event volgt, je zal het je niet beklagen.

Dark Knights Rising – The Wild Hunt bij Archonia.com

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #1

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #2

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #3

DARK NIGHTS METAL REVIEWSPECIAL

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #4

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #5

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.