Random Article


Neil Gaiman lanceert nieuwe The Sandman Universe lijn bij DC Comics & Vertigo

 


Posted 02/03/2018 by

Het is inmiddels 30 jaar geleden dat Neil Gaiman The Sandman lanceerde bij DC Comics. De donkere fantasyreeks was mee verantwoordelijk voor de oprichting van de volwassen Vertigo-imprint en wordt beschouwd als één van de beste comicbookreeksen aller tijden. Er zijn inmiddels heel wat spin-offs geweest, waaronder enkele jaren geleden nog The Sandman Overture, en hoofdpersonage Morpheus/Dream of the Endless dook recentelijk ook op in DC’s grote Metal-superheldenevent.

Gaiman is nog steeds niet klaar met de wereld van de Dreaming. DC Comics kondigde aan dat er maar liefst vier nieuwe The Sandman spin-offs eraan zitten te komen. De nieuwe lijn zal van start gaan met The Sandman Universe, een one-shot geplot door Gaiman met tekeningen van Bilquis Evely, waarin Dream vermist geraakt en de wereld van de Dreaming in pure chaos wordt gestort. Hieruit volgen dan de spinoffreeksen The Dreaming (rond zijpersonages zoals Lucien, bibliothecaris van de Dreaming, Matthew the Raven en Caine en Abel, geschreven door Si Spurrier), Books of Magic (rond de jonge tovenaar Tim Hunter, geschreven door Kat Howard), House of Whispers (rond het mysterieuze derde huis dat aan de Dreaming wordt toegevoegd, geschreven door Nalo Hopkinson) en ten slotte keert ook ieders favoriete Lord of Hell Lucifer terug in zijn eigen reeks geschreven door Dan Watters.

De aankondiging van deze lijn Sandman-comics ligt in de lijn van eerdere creator-driven DC-initiatieven zoals de Young Animal-imprint onder Gerard Way en de heropleving van Wildstorm onder Warren Ellis. Meer van dit!

The Sandman Universe #1 zal verschijnen op 8 augustus.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.