Random Article


Review: Star Wars – Thrawn #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een trouwe en aantrekkelijke hervertelling van het "Thrawn"-boek.

Op zijn slechtst


Het is natuurlijk maar een hervertelling.


De iconische Grand Admiral Thrawn loopt nu ook in de Star Wars-comics bij Marvel rond! Lees hier onze review van dit eerste nummer van wat “Thrawn: Year One” belooft te worden!

Posted 22/02/2018 by

 
Full Article
 
 

But I believe it would be easier for you to call me Thrawn.

In de jaren 90 groeide hij uit tot een van de meer indrukwekkende schurken in het Star Wars-universum, maar Grand Admiral Thrawn keert nu ook bij Marvel terug. Een zesdelige minireeks van Jody Houser (Star Wars: Rogue One Adaptation) en artiest Luke Ross (Star Wars: Darth Maul), Star Wars: Thrawn, belooft nu zelfs zijn oorsprongsverhaal uit de doeken te doen.

Kapitein Parck, cadet Eli Vanto en een garnizoen van het Keizerlijke leger zijn op onderzoek op een onbekende planeet in de Outer Rim. Daar bestuderen ze een mysterieuze nederzetting van onbekende inwoners. De verschillende expeditietroepen komen niet veel later in conflict met een blauwachtige Chiss, meer bepaald de langharige en woedende Thrawn…

Het duurt echter niet lang vooraleer Thrawn wordt gevangengenomen en zo in contact komt met de Keizerlijke bureaucratie – helemaal tot aan de top. Het is het begin van een indrukwekkende carrière voor het strategische genie.

Net zoals het boek Thrawn (2017) van Timothy Zahn – ook bekend van zijn eerdere Thrawn-trilogie in de jaren 90 – belooft deze minireeks “Thrawn: Year One” te worden. Vanaf zijn eerste ontmoeting met het Keizerrijk tot aan het derde seizoen van Star Wars Rebels wat zijn “in-canon” terugkeer betekende bij Disney: het komt allemaal aan bod en Houser (in navolging van Zahn) vertelt dus zo hoe deze Chiss de geniale en gevreesde admiraal is geworden die we allemaal kennen. Daarnaast is dit ook het verhaal van de jonge Eli Vento, de rechterhand van Thrawn, en hoe hun relatie doorheen de jaren groeide.

Hoewel de eerste pagina’s doen denken aan het claustrofobische Predator en toont hoe de keizerlijke troepen opgedeeld en vermoord worden, neemt dit eerste nummer zijn tijd. Het spannende gesprek tussen de Emperor en Thrawn duurt dan ook meerdere pagina’s en het karakter van de hoofdpersonages wordt duidelijk vooropgesteld – zoals je in het boek zou verwachten. Opvallend is vooral de machtspolitiek binnen de keizerlijke academie.

Het artwork van Luke Ross, die al best wat Star Wars-comics achter de kiezen heeft, presteert natuurlijk zoals verwacht en kan de verschillende sci-fi-designs perfect weergeven. Vooral opvallend is zijn weergave van de Emperor als een meer angstaanjagende figuur.

 

Voorlopig belooft deze minireeks een trouwe vertelling van het boek te worden. Wie Thrawn nog niet las, kan dus ook deze “verstripping” door Houser en Ross oppikken, maar Star Wars-fans weten wellicht al waar het naartoe zal gaan. Zeker wie het derde seizoen van Rebels al zag, weet dat dit maar een tussenstukje is in de geschiedenis van Thrawn.

Star Wars: Thrawn #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.