Random Article


Review: Kick-Ass #1 (2018)

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Een degelijk openingsnummer rond een relatief interessant personage.

Op zijn slechtst


Was het echt nodig?


In deze spirituele sequel op de slimme en politiek incorrecte parodie op het superheldengenre krijgen we ditmaal echter een opvallend politiek correcte variant voorgeschoteld…

Posted 15/02/2018 by

 
Full Article
 
 

I want to do something decent.

Tien jaar na de allereerste Kick-Ass door Mark Millar en John Romita Jr. komt hetzelfde creatieve team dit jaar bij Image Comics met een soort reboot. In deze spirituele sequel op de slimme en politiek incorrecte parodie op het superheldengenre krijgen we ditmaal echter een opvallend politiek correcte variant voorgeschoteld…

Niet langer Dave Lizewski, maar wel de Afro-Amerikaanse Patience Lee, een veterane én moeder van twee, is Kick-Ass! Na een nipte militaire operatie en enkele verwonde kompanen tijdens haar “tour of duty” in Afghanistan keert Lee terug naar Albuquerque, New Mexico. Daar wacht haar familie op haar met onverwacht nieuws.

Zoals zoveel veteranen moet ook Lee weer wennen aan het gewone burgerleven en het gebrek aan constante adrenaline. Niet dat er een gebrek is aan vijanden in Albuquerque, zo blijkt. Criminaliteit tiert welig – en dat zal Patience niet zomaar laten begaan.

Is deze nieuwe Kick-Ass nodig? Na verschillende sequels, spin-offs en een filmfranchise in Hollywood en gezien het huidige nostalgische klimaat is het al vreemd dat het zo lang geduurd heeft. Waar de eerste minireeks een leuke satire op het aloude genre werd, lijkt deze ‘reboot’ dat voorlopig minder te worden. Voor een beperkt politiek correct nichepubliek zal dit verhaal echter wel meer dan welkom zijn. Had het echter het Kick-Ass-label nodig? Niet meteen. Maar anders zou het wellicht niet eens gemaakt worden.

Is deze nieuwe Kick-Ass slecht? Nee. Mark Millar en Romita Jr., meesters in hun respectievelijke vakgebied, leveren een leuke en diepgaande comic met een verhaal af. Patience Lee is een figuur waar je je in kan vinden, heeft duidelijke motieven voor haar acties en lijkt een duidelijk serieuzere take op de Kick-Ass-mythos te worden. Want dat is wat Millar hier wil bereiken: Kick-Ass als een soort Legacy-held(in) voor volgende minireeksen. Handig voor filmreboots! Romita’s tekenstijl hoeft natuurlijk geen introductie:

 

Bij verzamelaars en die-hardfans zal deze Kick-Ass #1 al wel op de pull list gestaan hebben, maar een echte must-read is de comic niet. Ondanks de talenten van Millar en Romita en de duidelijke “update” van het Kick-Ass-personage weet Patience Lee voorlopig minder te boeien dan haar jongere tegenhanger dat tien jaar geleden deed.

Kick-Ass #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.