Random Article


Review: X-Men – Red #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Jean Grey! Het lijnwerk van Asrar en kleurdesign van Svorcina.

Op zijn slechtst


Volgens het boekje en dus best voorspelbaar.


Marvel’s Jean Grey is terug en leidt nu haar eigen “X-Men Red”-team! Samen met onder meer Nightcrawler en All-New Wolverine beschermt ze opnieuw de mensheid die hen haat en vreest!

Posted 08/02/2018 by

 
Full Article
 
 

 

The hate can’t reach you here.

Als een feniks uit haar as is Jean Grey afgelopen maand in Phoenix Resurrection: The Return of Jean Grey terug tot leven gekomen. Slechts één week na het laatste nummer duikt de Marvel-heldin al op in X-Men: Red van Tom Taylor (All-New Wolverine) en tekenaar Mahmud Asrar (Wolverine and the X-Men) als de leidster van een nieuw team mutanten. Haar taak? Nog steeds dezelfde: de mensheid die haar soort haat en vreest, beschermen.
Een jong kind wordt opgejaagd, ze hoort stemmen en het duurt niet lang vooraleer haar dorpsgenoten opdagen – met een arsenaal klaar voor WO III. Wanneer haar moeder zich gewillig klaarmaakt voor het “kill shot”, duiken psychische barrières op en ketsen de vele kogels af. Jawel, Jean Grey is terug!

Samen met haar nieuw X-Men Red-team probeert ze de wereld te helpen. Jean heeft bovendien ambitieuze plannen, rekent hiervoor op internationale steun en de Verenigde Naties zullen het geweten hebben!

Hoewel je meteen in de actie wordt gegooid, leveren Taylor en Asrar een vrij typische opener voor een team-up-comic. Het team, Nightcrawler, de Wakandese mutant Gentle, de eigenzinnige leider van Atlantis, Namor, All-New Wolverine, haar zus Gabby en de mysterieuze Trinary, wordt voorgesteld, een paar actiescènes volgen en de opzet van de reeks wordt duidelijk gemaakt. Uiteraard keert ook een oude X-Men-schurk terug.

Waar X-Men Red #1 wel punten scoort, is bij de focus op Jean Grey. Haar rol als leidster en vrouw met een plan staat misschien wel centraal, maar ook tijdens gevechten toont de voormalige Phoenix-host zich een taaie tante. Taylor weet hoe hij Grey moet schrijven en dat is natuurlijk altijd fijn.

Asrar weet ook weer te verwonderen met zijn strakke lijnwerk, maar vooral het kleurdesign van Ive Svorcina moet hier vermeld worden.

 

Het eerste nummer van X-Men: Red is een debuut volgens het boekje. Vooral de momenten rond Jean Grey weten te overtuigen, net zoals het tekenwerk van Asrar. Die “Searebro”-grap proberen we wel zo snel mogelijk te vergeten.

X-Men Red #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.