Random Article


Review: Batman – White Knight #5

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Vrouwen boven!

Op zijn slechtst


Er gebeurt nogal weinig.


Vrouwen boven in dit vijfde nummer van “Batman: White Knight” van Sean Murphy bij DC Comics! Lees hier onze recensie!

Posted 08/02/2018 by

 
Full Article
 
 

Batman’s getting desperate.

Vergeet Batman, Gotham’s Caped Crusader, DC’s The Dark Knight, World’s Greatest Detective. In Batman: White Knight stelt creatief éénmansleger Sean Murphy (Punk Rock JesusTeen Titans, Batman/ Scarecrow: Year One) ons voor aan een wereld waar zijn ultieme nemesis en psychopaat The Joker uitgroeide tot een “white knight”.

Als een licht in de duisternis bevecht hij de terreur die Batman en zijn familie over Gotham City hebben doen neerdalen. Of daar overtuigt hij de inwoners van Gotham toch van. In deze zevendelige White Knight-karakterstudie diept Murphy de relatie tussen Joker en Batman verder uit en treedt daarmee in de voetsporen van Alan Moore’s WatchmenThe Killing Joke of Frank Millers The Dark Knight Returnsmaar wie is nu net de schurk in zijn verhaal?

In Gotham City blijven de gemoederen hoog oplaaien. Jack Napier/ ex-Joker besluit zich daarom voor te bereiden op een gevecht met de Caped Crusader. Aan Harley Quinn om hem te trainen (en bijgevolg alle hoeken van de kamer te laten zien). Niet dat zij er zich veel mee bezighouden, maar het leger superschurken onder leiding van Neo-Joker/de eerste Harley Quinn en Mad Hatter zet ondertussen haar destructieve plannen verder.

Het duurt dan ook niet lang of Batman pikt hun spoor van vernieling op en gaat op onderzoek. Blijkbaar staat hij er wel alleen voor, wanneer Nightwing en Batgirl hun steun verlenen aan de GTO-terreureenheid…

Centraal dit keer staan niet Joker en Batman, maar wel Harley Quinn en Batgirl. Of Sean Murphy vanuit feministisch gedachtegoed vertrok, gaan we niet stellen, maar het is wel duidelijk welke twee personages zich logisch en volwassen gedragen. De mannelijke cast laat zich daarentegen even gaan. Vooral Batman en Nightwing – met al decennia een complexe relatie – zeggen elkaar eens goed wat ze ervan denken.

Het meesterplan van Neo-Joker boekt dan weer wat vooruitgang, terwijl de Gotham City-terreureenheid met op kop Batgirl en Nightwing voor het eerst in actie schiet. Heel veel onverwachte gebeurtenissen zijn er na het vorige nummer dus niet.

 

Niet dat dit nummer niet interessant was, gezien de boeiende conflicten tussen Joker, Batman en Nightwing, maar met het oog op de conclusie binnen enkele maanden duurt het nu toch wel al even vooraleer Neo-Jokers plan eindelijk ontketend wordt op Gotham City. Op naar het zesde deel!

Batman: White Knight #5 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.