Random Article


Brian Michael Bendis neemt Action Comics en Superman over, krijgt eigen Imprint bij DC Comics

 

Posted 01/02/2018 by

Het gerucht klopte! De plannen van Brian Michael Bendis die recent de overstap waagde van Marvel naar DC Comics, werden vandaag bekendgemaakt in een exclusief interview met Forbes.

Eerst zal Bendis de zesdelige minireeks Man of Steel schrijven. Hiervoor zal hij samenwerken met artiesten Ivan Reis, Evan “Doc” Shaner, Ryan Sook, Kevin Maguire, Adam Hughes en natuurlijk Jason Fabok. Daarna zal hij de vaste auteur worden op Superman – dat in juli zal relaunchen met een nieuwe nummer één – én Action Comics waarvan #1001 dan zal verschijnen. De eerste reeks zal op “Superman” focussen, de tweede op “Clark Kent”.

Het lijkt erop dat Bendis in de voetsporen van legendarisch schrijver-tekenaar John Byrne treedt, die in de jaren 80 al een gelijkaardige introductie op Superman kende na zijn Crisis on Infinite Earths-reeks.

Vooraleer dat echter allemaal gebeurt, werkt Bendis ook nog mee aan DC Nation #0. Hierin verschijnt een Superman-verhaal van Bendis met artiest José Luis García-López, én een plot waarin the Joker verneemt dat Catwoman en Batman gaan trouwen.

Bendis’ eigen comics die voordien bij Marvel’s Icon-lijn zaten, zoals Powers, United States Of Murder Inc, Aka Goldfish, Scarlet, Jinx en Brilliant, zullen nu bij DC Comics verschijnen onder het “Jinxworld”-imprint.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.