Random Article


Review: Dark Nights – Metal #5

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Epische superheldenactie. Silver Age nostalgie. Fantastische Wonder Woman.


Metal – het superheldenevenement van het jaar bij DC Comics – blijft knallen in het inmiddels voorlaatste deel. Kan de Justice League de dreiging van het Dark Multiverse nog afhouden?

Posted 31/01/2018 by

 
Full Article
 
 

Anti-music to bring the hordes of the dark here!

Deze zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd wordt. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk gaat verder in Dark Nights: Metal #5 – het inmiddels voorlaatste deel van de reeks.

Terwijl zwaar verouderde versies van Superman en Batman proberen in te praten op een monsterlijke Hawkman, krijgen Green Lantern, Mr. Terrific en Martian Manhunter op Thanagar en Deathstroke en Aquaman aan het middelpunt van de Aarde te maken met de verschillende kwaadaardige Batmannen uit het Dark Multiverse. Ondertussen confronteert Wonder Woman, naast Black Adam, ook de Batman Who Laughs. Nth Metal overal! En wat heeft Plastic Man te maken met dit alles?

Zoals duidelijk mag worden uit de korte synopsis, er wordt op alle fronten gevochten in dit voorlaatste deel van Metal. Schrijver Scott Snyder kanaliseert zijn innerlijke Grant Morrison en gedeelde liefde voor de Silver Age der DC Comics in een grootschalig spektakel doorheen het multiversum. Toch blijft het er zeer somber uitzien voor de Justice League. De dreiging van Barbatos en zijn kwaadaardige Batmannen lijkt nog lang niet voorbij en we zijn benieuwd hoe men dit in de komende delen (Metal #6 en de tie-in Dark Knights Rising: The Wild Hunt) nog doet omkeren.

Naast een leuke cameo van Martian Manhunter, is het toch vooral Wonder Woman die de show steelt. De Amazone zou weleens het sprankeltje hoop kunnen geven dat de League nodig heeft om één van hun donkerste avonturen tot een goed einde te brengen. We kunnen hoe dan ook niet wachten om te zien hoe dit afloopt. Metal blijft gewoonweg knallen.

Dark Nights Metal #5 bij Archonia.com

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #1

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #2

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #3

DARK NIGHTS METAL REVIEWSPECIAL

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #4

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.