Random Article


Review: Doomsday Clock #3

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Geoff Johns en Gary Frank blijven hun innerlijke Alan Moore en Dave Gibbons kanaliseren.

Op zijn slechtst


Een eerste retcon aan het oorspronkelijke Watchmen-verhaal. Hoeveel volgen er nog?


Een onverwachte terugkeer en de eerste confrontatie tussen Batman en de nieuwe Rorschach in het derde deel van de DC/Watchmen cross-over Doomsday Clock. Lees hier onze recensie!

Posted 25/01/2018 by

 
Full Article
 
 

…Doc?

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. De eerste twee nummers waren alvast een schot in de roos, deze week gaat het twaalfdelige verhaal van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder in Doomsday Clock #3.

Ozymandias, de nieuwe Rorschach en het psychopathische koppel Marionette en The Mime zijn gearriveerd in het DC-superheldenuniversum in hun zoektocht naar Doctor Manhattan en ze zijn niet alleen. Niemand minder dan de in de eerste pagina’s van de oorspronkelijke Watchmen vermoorde Comedian maakt zijn opwachting en confronteert Ozymandias. Verder krijgt Batman het dagboek van de eerste Rorschach in handen en zal het niet lang meer duren vooraleer Marionette en The Mime het aan de stok krijgen met The Joker. Doorheen dit alles sluimert de Supermen Theory – een mogelijk antwoord op de vraag waarom 97 procent van de metahumans op Aarde Amerikaans zijn – en de nakende terugkeer van ‘s werelds allereerste superheldenteam uit de jaren 1940 – de Justice Society of America…

Geoff Johns en Gary Frank blijven hun innerlijke Alan Moore en Dave Gibbons kanaliseren en lijken met de terugkeer van de Comedian al een eerste heuse retcon aan Watchmen aan te brengen. Ook krijgen we in dit deel een versie van het Black Freighter-zijverhaal uit dat werk. Hier draait het niet om een piratencomic gelezen door één van de zijpersonages, maar om een oude detectivefilm rond Nathaniel Dusk (een obscure DC-privédetective) die een kijkje biedt op het Hollywood ten tijde van het einde van de Golden Age der superhelden in het DC-universum. De teasers voor de terugkeer van Johnny Thunder en de Justice Society of America zijn subtiel, maar duidelijk.

Tegelijk wordt het mysterie rond Doctor Manhattan en zijn trip naar het DC-universum er alleen maar interessanter op. De confrontatie tussen Batman en de nieuwe Rorschach liep niet zoals verwacht, maar levert wel enkele leuke momenten voor de Dark Knight en een enorm droge, maar o zo leuke cliffhanger. Net zoals in deel twee, krijgen we echter voornamelijk opbouw en weer een heleboel vragen. Johns en Frank nemen hun tijd, en dat is goed. Doomsday Clock #3 moet absoluut niet aan kracht inboeten en de serie blijft één van de interessantste en beste comics op de markt. Enkel spijtig dat de reeks vanaf deel #4 tweemaandelijks wordt…

Doomsday Clock #3 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.