Random Article


DC Comics stelt officieel Action Comics #1000 voor

 

Posted 20/01/2018 by

Het duizendste nummer van Action Comics bij DC Comics wordt er eentje om in de gaten te houden. De reeks waarin Superman voor het eerst verscheen in 1938 en eigenhandig het hele superheldengenre startte, viert immers een indrukwekkende en voorlopig unieke verjaardag.

Gisteren stelde DC officieel de extra dikke comic voor. De cover wordt voorzien door supersterartiest Jim Lee (Batman: Hush, Justice League) met Supes die een nieuw “traditioneel” kostuum krijgt (en dus opnieuw de rode onderbroek over zijn broek zal dragen). Het overkoepelende verhaal is in handen van DC-veteraan Marv Wolfman die wordt bijgestaan door Brian Michael Bendis, Richard Donner, Geoff Johns, Peter J. Tomasi, Pat Gleason, Dan Jurgens, Brad Meltzer, Louise Simonson, Jerry Ordway, Tom King, Scott Snyder en meer. Ook wordt ongepubliceerd tekenwerk van Golden en Silver Age-artiest Curt Swan opgenomen in Action Comics #1000.

Verschillende kortverhalen zullen worden voorzien door de volgende creatieve teams: Brian Michael Bendis met artiest Jim Lee, Richard Donner en Geoff Johns met tekenwerk van Olivier Coipel; Paul Dini met José Luis García-López; Tom King met Clay Mann en Jordie Bellaire; Brad Meltzer met John Cassaday en Laura Martin; Louise Simonson met Jerry Ordway en Scott Snyder met Tim Sale. Doorheen april zullen bij DC ook verschillende “Superman”-variant covers verschijnen.

Action Comics #1000 verschijnt op woensdag 11 april.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.