Random Article


Review: Batman & The Signal #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Weet zich te onderscheiden van de andere Batman-reeksen.

Op zijn slechtst


Geen al te best instappunt.


Een nieuwe superheld betreedt Gotham City! The Signal, het nieuwste lid van de Batman-familie, krijgt zijn eigen reeks dankzij Scott Snyder en DC Comics!

Posted 04/01/2018 by

 
Full Article
 
 
Welcome to The Hatch, Duke.

Terwijl het Metal-event voortraast bij DC Comics, is het aan Duke Thomas – ondertussen al even de nieuwe sidekick van Batman – om zijn volwaardige debuut als superheld te maken. De driedelige minireeks in handen van Batman New 52-auteur Scott Snyder, Tony Patrick en artiest Cully Hamner belooft “The Signal” om te dopen tot “Gotham’s held overdag”.

 

Dat Gotham City ‘s nachts bewaakt wordt door de Bat-familie, weet quasi iedereen. Vanaf nu is er echter ook The Signal, ook wel Duke Thomas, die de dagelijkse bescherming van de stad op zich neemt. Met een nieuw kostuum en een set recent verworven krachten zal hij het geboefte uit de wegruimen – hoewel niet elke Gothamite daar tevreden mee is.

Zijn eerste tegenstander is de meta-human “Null” die negatieve ruimte kan manipuleren en blijkbaar meer af weet van de krachten van Thomas. Bovendien keren ook enkele van de “We Are Robin”-personages terug.

Je vraagt je natuurlijk af of Gotham City echt nog een nieuwe superheld nodig heeft. Dat is wat Scott Snyder en Tony Patrick ook meteen aanstippen met Thomas als handige spreekbuis. Gelukkig weet The Signal zich min of meer te onderscheiden als metahuman met volwaardige superkrachten. Zo kan hij licht op een unieke manier zien en zo in gevechten daarop anticiperen. Van zijn kostuum zijn we echter nog niet helemaal overtuigd. Is het een gele Daredevil? Of een moderne update van de Amalgam-mix tussen Batman & Wolverine, Dark Claw?

Het eerste nummer van deze minireeks is natuurlijk een voorproevertje voor een eventuele soloreeks rond The Signal. Is het echter ook een handig instappunt? Niet meteen. De link met Dark Knights: Metal is duidelijk, maar wordt niet te veel aangestipt. Kennis van deWe Are Robin“-verhalen binnen de Batman-wereld is daarentegen wel handig en dit eerste deel is daarom misschien niet het beste instappunt…

 

 

Kortom, Batman and the Signal probeert zich op zijn minst te onderscheiden van de andere Batman-reeksen en spin-offs door zich niet alleen op echte superkrachten te focussen, maar zich ook naar een andere setting te begeven. Een ideaal instappunt werd dit eerste nummer echter niet.

Batman & The Signal #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.