Random Article


Review: Dark Nights – Metal #4 (+ Hawkman Found)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Snyder en Capullo blijven een lekker spannend verhaal afleveren. Kosmologie van het DC-multiversum wordt wederom uitgebreid.

Op zijn slechtst


Minder actie, meer expositie.


Het blijft er donker uitzien voor de Justice League, maar Superman en Batman krijgen hulp uit onverwachte hoek in het vierde deel van DC’s Metal. Lees hier onze recensie…

Posted 03/01/2018 by

 
Full Article
 
 

I can give you the most powerful weapon in all of creation… I can give you… a story.

Deze zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd wordt. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk gaat, na een maandje overgeslagen te hebben in november, verder in Dark Nights: Metal #4.

Terwijl de Justice League op zoek gaat naar het Nth Metal om de duistere god Barbatos en zijn kwaadaardige Batmannen uit het Dark Multiverse tegen te houden, worden een 30 jaar oudere en gevangen gezette Batman en Superman geholpen door niemand minder dan Daniel Hall, beter bekend als Neil Gaimans The Sandman. Maar wat ze aantreffen tart elke verbeelding…

Batman’s “Five Finger Death Punch”

Minder actie, dus, en meer expositie in dit vierde deel van Metal. Scott Snyder houdt echter de spanning erin en blijft haast onmogelijke situaties voor onze helden voorschotelen. De inclusie van Gaimans The Sandman wordt mooi afgehandeld en komt nergens als een goedkope gimmick over (het is immers al even geleden dat we Daniel Hall bezig hebben gezien met het grotere DC-superheldenuniversum). Greg Capullo amuseert zich kostelijk met de verschillende DC-toplocaties als de Rock of Eternity, Atlantis, Thanagar en de World Forge, terwijl we ook nog een nieuwe kosmische geschiedenisles krijgen, de bromance tussen Superman en Batman verstevigd wordt en we eindelijk op weg zijn naar wat meer informatie rond de verdwenen Hawkman…

Metal #4 is duidelijk een overgangsdeel, maar Snyder en Capullo weten de vele exposities interessant te houden. Traditioneel is het vierde deel van een groot event als dit een keerpunt, maar het blijft er enorm donker en grimmig uitzien voor onze helden, waardoor we wederom reikhalzend uitkijken naar het volgende nummer…

Dark Nights Metal #4 bij Archonia.com

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #1

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #2

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #3

DARK NIGHTS METAL REVIEWSPECIAL

TIE-INS?

Dark Nights: Metal is een event met enkele tie-ins in lopende DC-reeksen en one-shots. In december is het er echter maar één: Hawkman Found.

HAWKMAN FOUND #1

(Jeff Lemire/Bryan Hitch)

In Hawkman Found zien we hoe het Carter Hall/Hawkman vergaat. Van alle DC-helden heeft Hawkman veruit de meest ingewikkelde geschiedenis (en heel wat reboots van zijn oorsprongsverhalen) en deze one-shot verandert er eigenlijk niet veel aan. We zien Carter in een gelijkaardig scenario als Bruce Wayne in de eerdere Batman Lost one-shot, maar een duidelijke geschiedenisles of hoe precies de vork in de steel zit met Hawkman’s “verschijning” in Metal #4 komen we nog niet te weten. Bryan Hitch levert leuk tekenwerk, maar Jeff Lemire’s verhaal weet niet echt te boeien. Ook in het grotere Metal-gebeuren levert deze one-shot nauwelijks een impact. Enkel voor de fans van Hawkman dus, maar ergens toch wel een gemiste kans. 3/5 Batman masks.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.