Random Article


Review: Phoenix Resurrection – The Return of Jean Grey #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


De echte verrassing zit verscholen op de laatste pagina. Tjokvol referenties voor de X-fans!

Op zijn slechtst


Voorlopig veel vragen zonder antwoorden.


Marvel’s Jean Grey is terug! Maar dat is niet de enige verrassing in deze X-Men-comic van Marvel! Hier onze recensie van het eerste deel van “Phoenix Resurrection”!

Posted 28/12/2017 by

 
Full Article
 
 
We were better off dead.

We weten het al maanden:  de echte, volwassen Jean Grey/ Marvel Girl/ Phoenix/ Dark Phoenix is terug! Aan schrijver Matthew Rosenberg (Secret Warriors, Kingpin) en artiest Leinil Francis Yu (Superior, New Avengers) om met deze Phoenix Resurrection: The Return of Jean Grey haar terugkeer bij Marvel’s X-Men uit de doeken te doen!

 

Er zijn vreemde dingen aan de gang in het Marvel-universum en het is aan de X-Men om te onderzoeken wat er net gaande is. Via Cerebro komt een delegatie van de X-Men onder leiding van Kitty Pryde in Annandale-on-Hudson ter plekke. Wat ze vinden, wijst echter niet op een nieuwe mutant. Wel ziet het team twee kinderen uit het hoofd bloeden en bewegingsloos boven de grond zweven.

 

Na een korte briefing over de mysterieuze gebeurtenissen voor alle huidige opgeroepen X-Teams deelt Pryde hen op in drie teams. Op drie locaties deden zich immers gelijkaardige feiten voor. Het blijkt echter niets anders dan een val te zijn. Niet door de gebruikelijke booswichten, maar wel door een resem overleden X-karakters…

Spoilers vanaf hier!

 

De grote twist zit hem echter in het tweede deel van de comic. Aan de hemel verschijnt een fel wit licht, in de vorm van een vogel. Enkele serveersters merken de vuurbal op en geraken er maar niet over eens wat ze net zagen. Een van hen is niemand minder dan een volwassen Jean Grey die niet veel later thuiskomt bij haar ouders en haar vriend Scott Summers/Cyclops tegenkomt. Wacht. Wat?

Rosenberg heeft duidelijk nagedacht over zijn Phoenix Resurrection-minireeks. Dat merk je alleen al aan al de X-Men-referenties. Zo zijn de verschillende locaties niet toevallig gekozen. Annandale-on-Hudson is natuurlijk de plaats van Jeans ouderlijke huis, in de Hellfire Club werd ze voor het eerst Dark Phoenix en op de Noordpool probeerde de Phoenix in Endsong Jean voor het laatst opnieuw tot leven te wekken.

Dat ook gastrollen zijn weggelegd voor pakweg “Annie”, eigenlijk de jeugdvriendin van Jean die hoort te sterven en de reden is van de activatie van het X-Gen bij Jean, en natuurlijk Scott Summers/Cyclops, is natuurlijk ook geen toeval. Visueel valt op Leinil Francis Yu natuurlijk ook maar weinig aan te merken. Goed spul!

 

Jean Grey is terug, maar hoe, wanneer of waarom dat gebeurde, beantwoorden Rosenberg en Francis Yu natuurlijk nog niet. Met voldoende knipogen voor oudere X-Men-fans, maar ook een interessante opzet voor nieuw lezers belooft deze Phoenix Resurrection een impactvolle X-minireeks te worden! Die metafoor van de vogel in een kooi was dan weer minder subtiel.

Phoenix Resurrection: The Return of Jean Grey #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.