Random Article


Review: Spider-Men II #5

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Universum: , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Verrassend sterk einde van Brian Michael Bendis!

Op zijn slechtst


Jammer dat de rest van de reeks niet zo goed was.


Brian Michael Bendis levert met het slotnummer van deze Spider-Man-cross-over een van de meer verrassende Marvel-comics van 2017! Opgelet, halverwege de recensie zijn er spoilers!

Posted 27/12/2017 by

 
Full Article
 
 

Met Marvel’s Spider-Men II zijn we toegekomen aan niet een zoveelste crossover-reeks tussen superhelden, maar een vervolg op de eerste ontmoeting tussen Peter Parker/Spider-Man uit het gewone Marvel-universum en zijn jongere Ultimate Spider-Man-opvolger Miles Morales uit het ondertussen verdwenen Ultimate Marvel-universum. Voor Spider-Men II, de vijfdelige minireeks die belooft te beantwoorden wie “onze” Miles Morales uit het reguliere Marvel-universum nu net is, keert het creatieve team van het eerste deel uit 2012 terug: Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Spider-Man) en Sara Pichelli (Ultimate Comics: Spider-Man, Namora).

 
Spider-Man is your pain.

Na de gebeurtenissen uit het vierde nummer is het tijd voor Peter Parker/ the Amazing Spider-Man en Miles Morales/Ultimate Spider-Man om even na te denken over hun leven en bijhorende verantwoordelijkheden. Wat volgt, is een monoloog waarin Brian Michael Bendis zich even laat gaan en de essentie van beide Spidey’s probeert te vatten.

Stilte voor de storm, want het duurt dan ook niet lang vooraleer the Taskmaster opduikt en een nieuw gevecht uitbreekt. De Miles Morales vanop Earth-616 gebruikt de chaos echter om zijn plan af te ronden. Jawel, hij stapt het portaal in en trekt richting Earth-1610, het Ultimate-universum.

Spoilers vanaf hier!

Hier aangekomen volgen er spoilers voor Spider-Men II en de onvermijdelijke impact op de ruimere Marvel-wereld. Je merkt meteen dat Brian Michael Bendis nog even zijn lievelingsproject, het Ultimate-universum (of toch een wereld die er verdomd hard op lijkt), wou opzoeken vooraleer te vertrekken naar DC Comics. Zo wordt niet alleen het bestaan van die wereld bevestigd, maar ook de terugkeer van Ultimate Peter Parker/Spider-Man en een versie van Riri Williams/Ironheart daar. Voor de gelegenheid keerde ook langdurig kompaan Mark Bagley terug en werd de lettering aangepast.

Ook in die andere wereld, Earth-616, waar onze Spidey’s achterbleven, worden belangrijke beslissingen gemaakt. Zo zal Miles Morales niet langer door het leven gaan als de Ultimate Spider-Man. Aan het einde van Spider-Men II legt hij zijn Spidey-masker neer en gaat hij zijn eigen toekomst vormen. Spider-Man no more.

 

Tegen alle verwachtingen in weten Bendis, Pichelli en Bagley ons nog te verrassen in het slotnummer van Spider-Men II. Interessante vragen worden gesteld, maar zullen misschien niet meteen beantwoord worden door het vertrek van Bendis, tenzij in Spider-Man rond Miles Morales. Nu is het nog wachten op die onvermijdelijke aankondiging van “All New Ultimate Spider-Man”!

Spider-Men II #5 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.