Random Article


Review: Doomsday Clock #2

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum: ,
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Eindelijk dringen de Watchmen-personages de DC-wereld binnen. Johns en Frank blijven hun innerlijke Moore en Gibbons kanaliseren.

Op zijn slechtst


Weinig nieuws onder de zon wanneer je bekend bent met superheldencrossovers...


De Watchmen dringen eindelijk binnen in het DC-universum in het tweede deel van Doomsday Clock. Lees hier onze recensie…

Posted 27/12/2017 by

 
Full Article
 
 

You ate my breakfast.

Na de controversiële Before Watchmen-prequels en de aanloop in de DC Universe Rebirth one-shot en Batman/The Flash: The Button, is het eindelijk zover. DC Comics heeft de ballen gekweekt om een sequel te breien aan Watchmen, de bejubelde graphic novel door Alan Moore en Dave Gibbons die in 1986 het summum was van de superheldendeconstructie. Doomsday Clock is echter meer dan een sequel tot Watchmen, het is ook een cross-over met het grotere superheldenuniversum van DC. Het eerste deel was alvast een schot in de roos, deze week gaat het twaalfdelige verhaal van Geoff Johns en Gary Frank (Superman: Secret Origin, Shazam!, Batman: Earth One) verder in Doomsday Clock #2.

Nadat de nieuwe Rorschach – in opdracht van ‘s werelds slimste (en ondertussen ook meest gezochte man) Ozymandias – de gevaarlijke criminelen Marionette en Mime uit de gevangenis liet ontsnappen, trekt het viertal van de Watchmen-aarde naar de plek waar Doctor Manhattan zich schuilhoudt: het hedendaagse DC-universum. Een plaats met een pak meer supermensen, waar momenteel “The Supermen Theory” – een thesis dat de meeste metahumans in de VS gevestigd zijn en daardoor de supermachten van de wereld oneerlijk verdeeld geraken – voor controverse zorgt. Al snel weet Ozymandias de slimste mensen van deze aarde te spotten: Bruce Wayne en Lex Luthor

Geoff Johns en Gary Frank blijven hun innerlijke Alan Moore en Dave Gibbons kanaliseren in dit tweede deel. Na de (her)introductie tot de wereld van Watchmen in het vorige nummer, wordt het verhaal voortgezet en kan eindelijk de cross-over met het grotere DC-universum beginnen. Zo krijgen we ook een zeer welkome Watchmen-achtige kijk op het reguliere DC-superheldenuniversum, waar Johns momenteel ook inzoomt op de politiek achter een wereld vol metahumans. Tegelijk worden ook de mysteries van Doctor Manhattan, de nieuwe Rorschach en nog een verrassend terugkerend personage verder uitgediept en weet Johns ook de “nieuwe” personages Mime en Marionette naadloos in de geschiedenis van Watchmen te verweven en interessant te houden in dit nieuwe avontuur (net zoals alle Watchmen-karakters, werd dit moordzuchtige duo overigens ook gebaseerd op oude helden van Charlton-comics, namelijk Punch en Jewelee).

De hoogtepunten van dit deel, waardoor we niet meer kunnen wachten op het volgende, zijn natuurlijk die eerste confrontaties tussen Ozymandias en Lex Luthor en Rorschach en de Batman. Waar het vorige deel zich vooral focuste op de voortzetting van Watchmen, krijgen we hier een goeie kijk op de huidige status van het DC-universum post-Rebirth (Doomsday Clock speelt zich één jaar later dan de huidige DC-reeksen af, waardoor de series mee zullen zijn tegen het einde van deze cross-over). Dit wordt eveneens geholpen door de extra in-universe nieuwsartikels en reclameboodschappen achteraan de comic. Wederom bewijzen Johns en Frank hun kunnen en weten ze de cross-over enorm interessant te houden, al hopen we wel dat de integriteit van de semi-realistische Watchmen-wereld en -personages behouden kan blijven in het veel grotere en meer op sci-fi en fantasy gerichte DC-universum…

Doomsday Clock #2 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.