Random Article


Review: 30 Days of Night #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Claustrofobisch.

Op zijn slechtst


Zowel qua verhaal als tekenwerk voorlopig inferieur aan het origineel.


De recente horrorreeks, 30 Days of Night, is terug! Lees hier onze recensie van het eerste nummer door franchisegrondlegger Steve Niles!

Posted 27/12/2017 by

 
Full Article
 
 
We’ll watch the sun go down.

Niet dat iemand erom vroeg, maar horrorauteur Steve Niles (Criminal Macabre, Simon Dark) bracht bij IDW Publishing 30 Days of Night opnieuw tot leven. Het eerste nummer van deze ‘reboot’, samen met artiest Piotr Kowalski, verscheen afgelopen woensdag. Dat er ook een nieuwe Hollywood-film in verschiet ligt, zou ons trouwens niet verbazen.

 

Barrow, Alaska. We zoomen in op het verlaten Amerikaanse dorpje terwijl de laatste dag van zonlicht aanbreekt. De al kleine bevolking begint haar koffers in te laden en zich op te maken voor de grote uittocht. Niet iedereen wil of kan echter wegtrekken en besluit zich voor te bereiden op een lange, koude winter.

Sherrif Eben Olemaun en zijn vriendin agente Stella zijn dan weer druk bezig met de typische taken. Zo zijn er weer de gebruikelijke inbraken, echtelijke ruzies en vandalisme, maar misschien is er deze winter wel eens wat meer aan de hand. Je kent het concept wel.

Qua verhaal biedt Niles – eveneens de auteur van de allereerste, driedelige 30 Days of Night-reeks in 2002-2003 – voorlopig niet zoveel nieuws. De setting is herkenbaar, de personages zijn dezelfde en de conflicten voorlopig ook. Was een reboot echt nodig? Hopelijk belooft dat laatste panel de kaarten grondig te herschikken.

Het tekenwerk van Kowalski, dan. We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat het er best generisch en steriel uitziet. Ergens missen we (en verkiezen we) het sfeervolle en duistere tekenwerk van pakweg Ben Templesmith in de originele miniserie. Gelukkig doet hij wel nog de covers!

 

 

Voorlopig lijkt deze 30 Days of Night niets meer te zijn dan een overbodige hervertelling van een recente horrorklassieker. Hopelijk vergaat het deze update beter in de volgende nummers van Niles en Kowaslki! Doe jezelf een plezier en lees het origineel:

30 Days of Night bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.