Random Article


Review: Marvel Two-in-One #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Verplicht leesmateriaal voor Fantastic Four-fans! Zdarsky hengelt naar een Fantastic Four-comic. Het tekenwerk van Jim Cheung.

Op zijn slechtst


Je zou denken dat Ben en Johnny hun problemen al zouden opgelost hebben.


“Dit is in alles buiten naam een Fantastic Four-comic.” Zdarsky solliciteert openlijk naar zijn volgende Marvel-project en wordt vergezeld door sterartiest Jim Cheung! Lees hier onze recensie!

Posted 21/12/2017 by

 
Full Article
 
 
I’m his sister, but you’re his rock

De timing kon niet beter zijn, maar met Marvel Two-in-One #1 zijn we toe aan de volwaardige terugkeer van twee leden van Marvel’s Fantastic Four: The Thing/Ben Grimm en The Human Torch/Johnny Storm. Aan Peter Parker: The Spectacular Spider-Manschrijver Chip Zdarsky en New Avengers-artiest Jim Cheung om deze “Fate of the Four” op te zetten – je weet wel waar ze naartoe werken!

We ontmoeten Johnny Storm tijdens een NASCAR-race. Hij wil koste wat kost winnen, of liever de snelheidsduivel wil ternauwernood zijn auto tot het uiterste drijven. Niet veel later verandert de sportwagen in een brandende vuurbal, terwijl een onschendbare en duidelijk geïrriteerde Storm rustig wegwandelt.

Een korte geschiedenisles over de Fantastic Four later merken we op dat Ben Grimm dan weer alles doet om zijn voormalige vrienden en familie, Reed Richards en Susan Richards, te herdenken. De Fantastic Four waren Marvel’s allereerste superheldenteam en dat mag niet vergeten worden – ook niet door hemzelf.

 

Sinds die hint in de Marvel Legacy-oneshot was het aftellen naar deze nieuwe Marvel Two-in-One-serie. De jaren 70-reeks met toen telkens een team-up tussen The Thing en een andere superheld(in) kon haast niet actueler zijn, nu de Fantastic Four geen eigen comic meer hebben. Centraal staat dan ook de hechte band tussen broers Johnny Storm en Ben Grimm, de overblijvers. Zdarsky windt er geen doekjes om: zijn Two-in-One wordt een emotioneel familieverhaal.

Daarnaast blijft de comic ook de terugkeer van Marvel’s eerste familie onderbouwen met sluwe verwijzingen. Van de knipogen naar de laatste Secret Wars, “stretcho”, de Fantasticar en Doctor Doom (maar hier nog steeds als niet-schurk) of die subtiele verwijzing naar de live-action acteurs van de Human Torch: dit is in alles buiten naam een Fantastic Four-comic. Zdarsky solliciteert openlijk naar zijn volgende reeks bij Marvel. Andere positieve punten zijn de cameo van Spidey en natuurlijk het dynamische, prachtige tekenwerk van Jim Cheung.

 

Jawel, Marvel Two-in-One is een meer dan solide comic en een must-read voor fans Johnny Storm en Ben Grimm, maar ook Reed Richards en Susan Storm. Meer dan ooit willen we terug een Fantastic Four-comic en die mag gerust geschreven worden door Zdarsky!

Alles over de Fantastic Four lees je in onze START TO READ: Fantastic Four.

Marvel Two-in-One #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.