Random Article


Review: Batman – White Knight #3

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Een grauwe Batman zinkt meer en meer weg in de duisternis.

Op zijn slechtst


Weinig impactvol - ondanks de emotionele sterfscène.


Het derde deel van Batman: White Knight verscheen vorige week – met de first appearance van “Neo-Joker”. Hier lees je onze recensie!

Posted 12/12/2017 by

 
Full Article
 
 

 

And this is Gotham’s biggest secret.

Vergeet Batman, Gotham’s Caped Crusader, DC’s The Dark Knight, World’s Greatest Detective. In Batman: White Knight stelt creatief éénmansleger Sean Murphy (Punk Rock JesusTeen Titans, Batman/ Scarecrow: Year One) ons voor aan een wereld waar zijn ultieme nemesis en psychopaat The Joker uitgroeide tot een “white knight”.

Als een licht in de duisternis bevecht hij de terreur die Batman en zijn familie over Gotham City hebben doen neerdalen. Of daar overtuigt hij de inwoners van Gotham toch van. In deze zevendelige White Knight-karakterstudie diept Murphy de relatie tussen Joker en Batman verder uit en treedt daarmee in de voetsporen van Alan Moore’s WatchmenThe Killing Joke of Frank Millers The Dark Knight Returnsmaar wie is nu net de schurk in zijn verhaal?

Na de spannende cliffhanger in het tweede nummer barst de strijd om Gotham City nu echt los. Zowat alle schurken van Batman waaronder Two-Face, Penguin en Bane, trekken een spoor van vernieling door de stad en het is aan de Caped Crusader, Nightwing en Batgirl om hen te stoppen. Ze worden echter overrompeld en niet iedereen geraakt ongeschonden de nacht door.

Ondertussen gaan Jack Napier/Joker en de oorspronkelijke Harley Quinn op onderzoek en proberen ze Batmans macht in Gotham te doorbreken. Op de achtergrond maakt de tweede ‘namaak’ Harley Quinn gebruik van de chaos en ontpopt zich tot “Neo-Joker”.

 

In het derde deel krijgen we in eerste geval een indrukwekkende actiescène voorgeschoteld. Murphy toont zich niet alleen een meester in het verbeelden van de visuele chaos en vluchtige gevechten, maar ook het schrijven van zijn personages. Centraal staat een brutale Batman, nog steeds een meestertacticus, en zijn verzuurde relatie tot Nightwing en Batgirl.

Natuurlijk plant ook de genezen Joker nog steeds zijn grote coup, maar heel veel impact heeft die voorlopig nog niet. Het verhaal van Gotham en de nefaste gevolgen van Batman voor de stad blijft natuurlijk wel beklijven, maar er mag wat meer gebeuren. Een geheim fonds om schade te vergoeden? Yawn. Een laatste aandachtspunt is de dood van een iconisch Batman-personage die iedereen eigenlijk wel zag aankomen.

 

De onverwachte snelheid die de eerste nummers hadden, is er wat uit, maar White Knight is nog steeds de Batman-titel om in de gaten te houden. De personages worden weer wat meer uitgediept, maar, ondanks die actiescènes en een emotionele dood, is het derde deel maar weinig impactvol. Op naar het vierde deel!

Batman: White Knight #3 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.