Random Article


Dutch Comic Con ligt in de clinch met Nederlands programma “RTL Boulevard” na “mafkezen”-uitspraak

 

Posted 28/11/2017 by

Het heeft wat weg van het “freaks”-conflict tussen De Morgen en de FACTS-bezoekers vorig jaar, maar deze ochtend verscheen een opvallend berichtje. De organisatie van Dutch Comic Con reageerde op een reportage van het Nederlandse programma RTL Boulevard, waarin cosplayers “mafkezen” worden genoemd. De RTL-zender excuseerde zich alvast publiekelijk en verzekerde geen kwade bedoelingen te hebben. Het officiële statement van beide instanties kan je hieronder nalezen:

Op zaterdag 18 november is RTL Boulevard bij ons op Dutch Comic Con – Winter Edition geweest om te filmen, waarna het item over ons event diezelfde avond werd uitgezonden.
Tot onze verbazing en ongenoegen spraken Olcay Gulsen en haar collega’s zich in de uitzending respectloos uit over het evenement en met name over onze bezoekers in cosplay.
Wat een leuk item had moeten worden met twee interviews, sfeerbeelden en ‘een sterrenregen voor cosplay outfits’, werd een negatieve ervaring voor onze dierbare bezoekers.
Wij hebben dit aangekaart bij de redactie van het programma en gevraagd om een reactie en excuus.

Wij ontvingen de volgende reactie van RTL:

“We zijn op uitnodiging van de Dutch Comic Con naar de Jaarbeurs Utrecht gekomen. RTL Boulevard is een opinieprogramma waarin verschillende presentatoren en verslaggevers hun mening geven over een onderwerp. Die mening vormen ze zelf na een beleving. Maar het woord ‘mafkezen’ is hierin een hele ongelukkige woordkeus. Het was nooit de bedoeling van Olcay om iemand te kwetsen.”

Wij betreuren deze situatie en willen hierbij onze excuses aanbieden aan alle bezoekers voor het feit dat dit heeft plaatsgevonden.
Ons persbeleid is strict, zeker als het gaat om sensatie-media. Van sommige media verwacht je dit soort items en die houden wij dan ook elke editie weer buiten de deur.
Omdat wij eerder een item met RTL Boulevard hebben opgenomen over Dutch Comic Con en deze positief was, hebben wij dit niet zien aankomen.

Bij alles wat wij doen proberen wij de veiligheid en privacy van onze bezoekers te bewaken. Zo ook als het om pers gaat.
Wij zullen daarom vanaf nu nog striktere regelgevingen hanteren voor persaccreditaties, om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.