Random Article


Reviewspecial: Dark Nights Metal – Batman: The Drowned, The Merciless, The Devastator, Batman Who Laughs & “Bats Out of Hell”

 

Posted 24/11/2017 by

Deze zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd wordt. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk zit momenteel aan zijn derde deel, maar verkreeg deze maand ook heel wat tie-ins.

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #1

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #2 (+ Batman The Red Death & Batman The Murder Machine)

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #3 (+ Batman The Dawnbreaker & Gotham Resistance)

 

BATMAN: THE DROWNED #1

(Dan Abnett/Philip Tan)

The Drowned is een kwaadaardige kruising tussen Batman en Aquaman uit het Dark Multiverse, maar dan wel eentje met een twist. De wereld waar deze Batman vandaan komt, is namelijk ook een gender-reversed wereld. Bryce Wayne muteerde haar eigen lichaam om onder water te kunnen leven zoals de inwoners van Atlantis. Ook zij werd, na de “moord” op haar wereld, door de Batman Who Laughs opgerakeld om het DC-multiversum aan te vallen in naam van Barbatos. Naast haar oorsprongsverhaal zien we ook een conflict met Aquaman en Mera dat schijnbaar een tragische afloop kent. Abnett en Tan leveren een solide introductie op.  3/5 Batman masks.

 

BATMAN: THE MERCILESS #1

(Peter J. Tomasi/Francis Manapul)

The Merciless is een kwaadaardige kruising tussen Batman en Wonder Woman’s aartsvijand Ares uit het Dark Multiverse. Deze Bruce Wayne zou, na de dood van zijn Wonder Woman, de helm van Ares oppikken en de nieuwe god van de oorlog worden. In het heden zien we een conflict tussen Batman The Merciless en de hoge pieten bij defensieorganisatie ARGUS zoals Amanda Waller en uiteraard Steve Trevor. Misschien een iets minder interessante Dark Multiverse Batman, maar wel een prachtig gemaakte comic en één van de belangrijkere tie-ins tot het grotere verhaal. 3/5 Batman masks.

 

BATMAN: THE DEVASTATOR #1

(Frank Tieri/Tony S. Daniel)

The Devastator is een kwaadaardige kruising tussen Batman en Doomsday, het monster dat ooit Superman doodde, uit het Dark Multiverse. Deze Batman injecteerde zichzelf met een Doomsday-virus als laatste poging om een op hol geslagen en moordzuchtige Superman te stoppen. Hij werd eveneens gerekruteerd door de Batman Who Laughs en Barbatos en confronteert in het echte DC-universum Lois Lane, alvorens in de clinch te gaan met Supergirl en co. Veruit één van de bloederigste tie-ins deze maand en eentje die wel wat gevolgen heeft voor de Superman-zijpersonages in het Metal-event… 3/5 Batman masks.

 

THE BATMAN WHO LAUGHS #1

(James Tynion IV/Riley Rossmo)

De Batman Who Laughs is, uiteraard, een kwaadaardige kruising tussen Batman en zijn aartsvijand The Joker uit het Dark Multiverse. Wanneer deze Bruce Wayne genoodzaakt was om The Joker te doden, zou hij via een overgedragen gif langzaamaan de nieuwe Joker worden. Als veruit de gevaarlijkste en meest onvoorspelbare van de kwaadaardige Batmannen, rekruteerde hij in naam van Barbatos verschillende andere versies van zichzelf. Deze one-shot is veruit de meest ongemakkelijke om te lezen, maar werkt o zo goed. Tevens is het, samen met Batman Lost, de belangrijkste tie-in van de maand om de rest van Metal te blijven volgen. 4/5 Batman masks.

 

BATMAN LOST #1

(Scott Snyder/James Tynion IV/Joshua Williamson/Doug Mahnke/Yanick Paquette e.a.)

In Batman Lost komen we te weten hoe het de gevangengenomen Bruce Wayne in het Dark Multiverse vergaat. Naast ‘s werelds grootste detective, is Batman ook ‘s werelds grootste ontsnappingsartiest. Via verschillende scenario’s die in de rijke Batman-geschiedenis duiken poogt Bruce aan Barbatos te ontsnappen. Ondanks de verschillende, doorheen elkaar lopende tekenstijlen, is de comic een ware avontuurlijke easter egg hunt voor echte Batman-fans. Samen met de Batman Who Laughs one-shot de belangrijkste tie-in deze maand. 3/5 Batman masks.

 

BATS OUT OF HELL

The Flash #33

Justice League #32

Hal Jordan & The Green Lantern Corps #32

Justice League #33

“Bats out of Hell” is een vierdelige cross-over die doorheen de The Flash, Hal Jordan & The Green Lantern Corps en Justice League-reeksen loopt. Hierin zien we hoe de leden van de Justice League de confrontatie aangaan met de Dark Knights uit het Dark Multiverse tussen Metal #3 en de opkomende Metal #4. Wonder Woman en Cyborg stelen de show in de Justice League-delen, terwijl Barry Allen/The Flash en vooral Hal Jordan/Green Lantern hun bad-ass momenten krijgen. Onmisbaar zouden we deze cross-over niet noemen om Metal te volgen, maar je doet er goed aan om deze vier comics op te pikken om Metal te blijven volgen. 3/5 Batman masks.

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.