Random Article


Review: Spider-Men II #4

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


Een interessante schurk met een interessant motief.

Op zijn slechtst


Teleurstellend. De ontmaskering van onze helden mocht wat meer impact hebben.


In het voorlaatste nummer van “Spider-Men II” wordt het mysterie rond Miles Morales verdergezet en zijn er hints naar het voorbestaan van Marvel’s Ultimate-wereld…

Posted 23/11/2017 by

 
Full Article
 
 

Met Marvel’s Spider-Men II zijn we toegekomen aan niet een zoveelste crossover-reeks tussen superhelden, maar een vervolg op de eerste ontmoeting tussen Peter Parker/Spider-Man uit het gewone Marvel-universum en zijn jongere Ultimate Spider-Man-opvolger Miles Morales uit het ondertussen verdwenen Ultimate Marvel-universum. Voor Spider-Men II, de vijfdelige minireeks die belooft te beantwoorden wie “onze” Miles Morales uit het reguliere Marvel-universum nu net is, keert het creatieve team van het eerste deel uit 2012 terug: Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Spider-Man) en Sara Pichelli (Ultimate Comics: Spider-Man, Namora).

 

Hey, there’s a bad guy.

Na een tragisch overlijden en de daaropvolgende begrafenis probeert Kingpin een duidelijk aangedane Miles Morales te troosten. Ultimate Spider-Man, die andere, bekendere Miles Morales, slingert dan weer rond in New York City en komt op het spoor van Taskmaster. Hij belt Peter Parker op en beiden gaan in de achtervolging.

Niet veel later valt hun plan in het water en komen ze oog in oog met een grijnzende, kwaadaardige 616-Miles Morales.

Het verhaal in dit vierde nummer neemt op zich een interessante wending. We kennen eindelijk de drijfveer van Miles Morales, namelijk Barbara Sanchez, en leren steeds meer over deze genuanceerde booswicht. Zijn momenten met Kingping behoren dan ook weer tot het hoogtepunt van de comic. Aan de andere kant valt bij de helden vooral hun ontmaskering op, die zonder al te veel gevolgen wordt voorgesteld. Vreemd schrijfwerk, Bendis, want Peter Parker was toen toch nog een bekende CEO? Vreemd.

De voornaamste onthulling moet echter het bestaan van een alternatieve wereld zijn, hoogstwaarschijnlijk het Ultimate Universum, dat dus niet vernietigd werd – ondanks Secret Wars. Wat dat voor de toekomst van het Marvel-multiversum inhoudt, valt nog af te wachten.

 

Zonder twijfel is dit vierde nummer van Spider-Men II heel weinig betekenend en (zeker in vergelijking met het vorige nummer) best teleurstellend. Met de grote climax van de minireeks op het oog moet er nog veel gebeuren in het slotdeel om het event memorabel te maken. Hopelijk weten Bendis en Pichelli ons nog te verrassen!

Spider-Men II #4 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.