Random Article


Marvel’s Brian Michael Bendis tekent exclusief contract bij concurrent DC Comics

 

Posted 07/11/2017 by

Dat DC Comics met de Rebirth-relaunch succes heeft geboekt, moet een understatement zijn. Blijkbaar heeft ook Marvel’s Brian Michael Bendis dat door. Hij tekende immers een contract met exclusiviteitsclausule bij de grote concurrent DC Comics:

Brian Michael Bendis moet zowat een van de bekendste auteurs bij Marvel zijn, won meerdere Eisner-awards en heeft sinds 2000 een uitgebreide lijst aan Marvel-literatuur uitgebouwd, waaronder de creaties van Jessica Jones in Alias, Spider-Man Miles Morales, Ironheart en een heus nieuw Avengerstijdperk na de “Disassembled“-verhaallijn – waar Earth’s Mightiest Heroes pas echt omgetoverd werden tot Marvel’s grootste titel.

Op zijn conto staan onder meer populaire (maar zeker niet altijd even kwaliteitsvolle) reeksen zoals Ultimate Spider-Man, (New) Avengers, Daredevil, Guardians of the Galaxy, All-New & Uncanny X-Men, Dark Avengers en Mighty Avengers. Bendis pende bovendien het verhaal neer voor heel wat grote Marvel-cross-overs zoals House of MSecret InvasionSiege en Civil War II en kan terecht gezien worden als één van de grootste architecten van het Marvel-universum sinds de vroege jaren 00. Voor DC heeft hij nog maar één kortverhaal op zijn naam staan: “Citizen Wayne” uit Batman Chronicles #21 (2000), maar daar komt vanaf volgend jaar heel wat meer bij…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.