Random Article


Review: Batman – White Knight #2

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Op zijn best


De relatie tussen Joker en Harley Quinn krijgt ongeziene diepgang. Het tekenwerk van Sean Murphy en de bijhorende visuele knipogen.

Op zijn slechtst


Opvallend weinig Batman.


De introductie van Harley Quinn in “Batman: White Knight” door Sean Murphy! Onze recensie van het tweede nummer vind je hier!

Posted 02/11/2017 by

 
Full Article
 
 
My name was Joker.

Vergeet Batman, Gotham’s Caped Crusader, DC’s The Dark Knight, World’s Greatest Detective. In Batman: White Knight stelt creatief éénmansleger Sean Murphy (Punk Rock JesusTeen Titans, Batman/ Scarecrow: Year One) ons voor aan een wereld waar zijn ultieme nemesis en psychopaat The Joker uitgroeide tot een “white knight”.

Als een licht in de duisternis bevecht hij de terreur die Batman en zijn familie over Gotham City hebben doen neerdalen. Of daar overtuigt hij de inwoners van Gotham toch van. In deze zevendelige White Knight-karakterstudie diept Murphy de relatie tussen Joker en Batman verder uit en treedt daarmee in de voetsporen van Alan Moore’s WatchmenThe Killing Joke of Frank Millers The Dark Knight Returnsmaar wie is nu net de schurk in zijn verhaal?

Na zijn schijnbare genezing in het eerste nummer neemt Jack Napier/the Joker het heft in eigen handen. Hij klaagt het onrecht en de corruptie in Gotham City publiekelijk aan en gaat op zoek naar steun bij de lagere klassen. Gedaan met Batman als de beschermer van de rijkere groepen. Napier wordt de figuur die Gotham écht zal redden. Hiervoor schakelt hij onder meer de hulp in van zijn voormalige partner-in-crime Harley Quinn, wat voor enkele ongemakkelijke gesprekken zorgt.

Ondertussen is Bruce Wayne/Batman nog volop op zoek naar een geneesmiddel voor Alfred en werkt hij hiervoor samen met Mr. Freeze. De toenemende druk en het onvermijdelijke onderzoek naar politiebrutaliteit zorgen er echter voor dat Bruce zich minder en minder onder controle kan houden…

Met dit tweede nummer werkt Murphy zijn interessante opzet verder uit en introduceert hij het andere belangrijke personage naast Batman en the Joker. Harley Quinn, de jarenlange sidekick van de Clown Prince of Crime, verschijnt namelijk ten tonele en krijgt meteen een prominente rol toebedeeld. Vooral de excuses van Joker na al zijn fysiek en mentaal misbruik zorgen voor menig emotioneel moment. Als gratis extra krijg je er ook nog eens de duidelijke mening van Sean Murphy over de recentere interpretatie van Harley Quinn mee. Van Batman zie je dan weer opvallend weinig.

Daarnaast toont Murphy ook meer en meer van “zijn” bloemlezing van de Batman-geschiedenis. Momenten zoals de verdwijning/moord van Jason Todd, de  “It was a big rock”-referentie naar Batman: The Animated Series of de Harley Quinn-hyena’s zorgen meer dan eens voor een glimlach voor de Batman-fans. Visueel vallen vooral de prent met een hopeloze Mr. Freeze en de tragische, maar o zo effectieve splash page met een bijna naakte Harley Quinn en een depressieve Joker op.

 

Het tweede nummer van Batman: White Knight cementeert meer en meer the Joker als de protagonist van dit verhaal en bouwt zijn relatie met Harley Quinn verder uit. Murphy slaat nieuwe wegen in en verduidelijkt nog steeds continu de psychologie van zijn personages. Het overkoepelende thema deze maand bij onze karakters? Tragiek.

Batman: White Knight #2 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.