Random Article


Review: Ben Reilly – The Scarlet Spider Volume 1 – Back in the Hood

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $15,99
 
Verzamelt: Ben Reilly: The Scarlet Spider #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Op zijn best


De start van een langverwacht boetedoeningsverhaal. De actiescènes van Mark Bagley. De rol van Kaine.

Op zijn slechtst


De karakterisatie van Ben Reilly volgt soms nog te veel de visie van Dan Slott. De close-ups van Mark Bagley.


Marvel’s Scarlet Spider is back in the hood! Lees hier onze review van het eerste volume door Spidey-mainstays Peter David en Mark Bagley!

Posted 30/10/2017 by

 
Full Article
 
 

Ben Reilly is back in the hood!

Ooit was Ben Reilly/Scarlet Spider een vaste waarde in de Spider-Man-mythos. In de controversiële The Clone Saga doorheen de jaren 90 gaf de kloon (en tijdelijke opvolger) van Spider-Man zijn leven om zijn “broer” Peter Parker te redden. De gestoorde wetenschapper The Jackal/Miles Warren bracht Reilly recent terug in het mini-event The Clone Conspiracy, maar een reeks verschrikkelijke experimenten maakte van de voormalige held de nieuwe Jackal.

Met Ben Reilly: The Scarlet Spider begonnen Spider-Man-mainstays Peter David en Mark Bagley aan een nieuw hoofdstuk voor de Scarlet Spider in Las Vegas. Niet langer is Reilly een superheld of superschurk, hij is eerst en vooral een eigenzinnige antiheld, inclusief een controversieel kostuum – voor even dan toch.

  

Ben Reilly/ Scarlet Spider is terechtgekomen in Las Vegas. Na zijn periode als de Jackal en hoofd van NEW U – een bedrijf dat schijnbaar medische wonderen kon verrichten – gaat hij een partnerschap aan met Cassandra Mercury. Deze bazin van een eigen casino, met criminele achtergrond, besluit Reilly in ruil voor heel wat geld een kans te geven om haar terminale dochter, een ex-NEW U-patiënte, te redden. Niet dat hij ook maar enig idee heeft hoe dat net gaat doen…

Ondertussen duikt ook de vroegere Scarlet Spider en “broer” van Ben op. Kaine herneemt zijn missie uit de jaren 90 en wil de wereld verlossen van Ben Reilly, in zijn ogen altijd al een schurk.

Waar je in de eerste nummers nog heel wat humor voorgeschoteld krijgt, met name via de originele Scarlet Spider- en Jackal-hallucinaties, begint Peter David duidelijk aan een langverwacht, serieuzer boetedoeningsverhaal. De spiegel met Kaine, die een gelijkaardig pad aflegde in zijn eigen Scarlet Spider-reeks, gebruikt de auteur dan ook meer dan eens. Ben Reilly als antiheld in een vreemd kostuum, vooral in het begin van de arc, blijft echter vreemd om lezen. Hopelijk neemt die invloed van Slott in de nabije toekomst af.

Het tekenwerk van Mark Bagley, een Spidey-mainstay sinds de jaren 90 en zijn later werk op Ultimate Spider-Man, ligt geheel in de lijn der verwachtingen. Zijn rustige scènes zullen je niet meteen overtuigen, maar zijn art schittert dan weer bij actievolle momenten. Vooral het gevecht tussen Scarlet Spider en Kaine naar het einde toe is daardoor memorabel.

 

Is dit de epische terugkeer die we verwachtten van de jaren 90-held? Nee. David en Bagley planten vooral zaadjes voor een volgende verhaallijn met meer creatieve vrijheid – na het vooropgestelde pad dat Dan Slott uitstippelde in The Clone Conspiracy. Lezers die geen fan zijn van Scarlet Spider, zullen niet meteen overtuigd worden door dit eerste volume. Het tweede volume ziet er dan weer heel wat veelbelovender uit…

Ben Reilly – The Scarlet Spider Volume 1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.