Random Article


Review: Deadpool Kills the Marvel Universe Again

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Verzamelt: Deadpool Kills the Marvel Universe Again #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Enkele interessante vechtpartijen! Grappig!

Op zijn slechtst


Er mocht wat meer actie getoond worden. Visueel onevenwichtig. Weinig origineel.


Het vervolg op de populaire Deadpool Kills-reeks had even goed “Marvel Kills the Marvel Universe Again” kunnen noemen. Want dat is wat Marvel stilaan doet met miniseries zoals deze, maar niettemin leuk voor Deadpool-fans!

Posted 20/10/2017 by

 
Full Article
 
 

Because you're the bad guys.

Herinner je je die ene keer waar Deadpool zich net iets te gestoord gedroeg en het hele Marvel-universum uitmoordde?! Dit jaar bracht Marvel een vervolg uit op dat ongelooflijk populaire verhaal, Deadpool Kills the Marvel Universe (2012). Het originele creatieve team van schrijver Cullen Bunn en artiest Dalibor Talajic keerde terug voor Deadpool Kills the Marvel Universe Again om een nieuwe inventieve slachtpartij te vertellen in deze vijfdelige minireeks.

Tijdens een gevecht tussen A.I.M.-troepen onder leiding van M.O.D.O.K. en de Uncanny Avengers slaan bij Deadpool plots de stoppen door. De anders al gestoorde Merc with a Mouth gaat op een ongeziene moordpartij en slacht alle troepen af. M.O.D.O.K. probeert zijn Anti-Uncanny Avengers in te schakelen en zelf weg te vluchten, maar zelfs het vliegende hoofd moet eraan geloven. Terwijl Deadpool op adem komt, liggen echter Avengers-leden zoals Rogue, Synapse en Doctor Voodoo uiteengereten op de grond…

Zij blijken niet de eerste slachtoffers te zijn en een team van resterende (anti)helden, waaronder The Punisher, Jessica Jones, Cable en Moon Knight, gaat op onderzoek naar de gruwelijke dader die verscheidene leden uit de Marvel-superheldenwereld afslachtte. De zaak wordt nog een stuk complexer wanneer schurken zoals de Red Skull, Magneto, The Abomination en Dr. Doom, ten tonele verschijnen.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: Deadpool Kills the Marvel Universe Again bevat weer een hele hoop inventieve moorden. Gevechten tussen Deadpool (al dan niet versmolten met de Venom-symbiont of zelfs Ultron) en onder andere Spider-Man, de Guardians of the Galaxy, de Mercs for Money of de X-Men behoren tot het lange lijstje van bloederige conflicten. Naast de verschillende grapjes, zoals de "the saga of Spider-Verse Clone Conspiracy" of "Aunt Beru" uit Star Wars houdt de switch-around in het laatste nummer van de reeks het ook afwisselend.

Toch bevat deze tweede Deadpool Kills-reeks ook enkele mindere punten. Cullen Bunn legt bij momenten de focus op de tragere momenten en wisselt daarvoor bepaalde gevechten in voor gesprekken tussen verschillende personages. Niet alle gevechten worden dus getoond. Daarnaast is het tekenwerk van Talajic niet altijd even gedetailleerd. Soms moet je zelfs al eens twee keer kijken wie er net allemaal sneuvelde op een bepaalde pagina. De creatieve keuze voor de mix tussen stijlen om de realiteit en Deadpool's versie daarvan weer te geven is dan weer een leuk visueel gegeven.


Is Deadpool Kills the Marvel Universe Again zo goed als de eerste Deadpool Kills-reeks? Neen. Ten eerste is het nieuwe er wat af en verschenen er al andere gelijkaardige reeksen bij Marvel. Daarnaast wisselt de reeks het narratieve gegeven van Deadpool's zelfbewustzijn als comicbookpersonage in voor een niet altijd even geslaagde visuele gimmick. Leuk voor Deadpool-fans, maar niet meer dan dat.

Deadpool Kills the Marvel Universe Again bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.