Random Article


Review: Wonder Woman/Conan #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij: ,
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Coverprijs: $3,99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Gewelddadig. Meer diepgang dan je zou verwachten.

Op zijn slechtst


Duidelijke focus op Conan.


Twee van de meest strijdlustige personages ontmoeten elkaar eindelijk in deze epische cross-over! Lees hier onze recensie van Wonder Woman/ Conan #1!

Posted 16/10/2017 by

 
Full Article
 
 

Well, she's a woman!

Het heeft even geduurd, maar twee van de meest strijdlustige comicbookpersonages ontmoeten elkaar eindelijk in deze epische crossover. Conan the Barbarian, gecreëerd door Robert E. Howard in 1932, en DC's Wonder Woman verschijnen samen in deze zesdelige Wonder Woman/Conan van DC Entertainment/ Dark Horse. Het creatieve team bestaat bovendien uit Gail Simone en Aaron Lopresti, die eerder al samenwerkten op een bejubelde Wonder Woman-run van 2007 tot 2010.

Tijdens een zoveelste – min of meer – heldhaftige slachtpartij weet Conan the Barbarian een lafhartig slachtoffer te redden. Om zijn leven vrij te kopen beloofde de smekeling de woeste krijger heel wat goud en andere beloningen. Eén klein probleempje: hij moet het goud nog verdienen. Zijn weddenschap bij de kwaadaardige slavenmeester Dellos is daarentegen een zekerheid. Hij wedde immers tegen "een vrouw"

Niemand minder dan Wonder Woman duikt op in de arena en wordt verplicht zoveel mogelijk gevaarlijke tegenstanders te bevechten. De Amazoneprinses is echter niet zichzelf en lijdt aan geheugenverlies door toedoen van de magiër Dellos. Of dat maar goed komt!

Simone weet zich duidelijk te amuseren met het concept van een team-up tussen Conan en Wonder Woman. Naast heel wat lore van voornamelijk de Conan-mythos krijgen we vooral heel wat actie voorgeschoteld. Gewelddadig is deze comic zonder twijfel en nooit twijfelen Simone en Lopresti om dat te tonen. Met twee strijdlustige personages zoals Wonder Woman en Conan mag dat – of moet dat – natuurlijk ook.

Met het zijplot van een eerdere ontmoeting van Diana als "Yanna" en Conan kan Simone bovendien de mythologie van beide iconen verder uitwerken. Dat dit verhaal ooit canon zal worden, is weinig waarschijnlijk, maar de schrijfster probeert alleszins wel een band te creëren tussen de twee personages, die op zich ook best gelijkaardig kunnen zijn.


Met Wonder Woman/ Conan #1 toveren Simone en Lopresti een knappe en gewelddadige comic uit hun hoed. Misschien verloopt het eerste nummer niet helemaal zoals je zou verwachten, maar opvallend interessant en diepgaand is deze strip wel voor een debuut! Op naar het tweede nummer!

Wonder Woman/Conan The Barbarian #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.