Random Article


Review: VenomVerse

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: ,
 
Verzamelt: VenomVerse #1-5
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Op zijn best


Het tekenwerk van Coello. De introductie van de Poisons.

Op zijn slechtst


Zwakt dramatisch af na het tweede nummer. Impactloos. Voorspelbaar.


Dat ging dramatisch snel bergaf… Lees hier onze recensie van Marvel’s Venom-event: “VenomVerse”!

Posted 14/10/2017 by

 
Full Article
 
 

In navolging van SpiderVerse drie jaar geleden en in de nasleep van Edge of VenomVersedat de verschillende "Venomized" super- en antihelden introduceerde, komt Marvel nu met VenomVerse. In dit nieuwste event mag de onlangs teruggekeerde Eddie Brock/ Venom aantonen waarom hij de beste Venom is die er is. In deze vijfdelige minireeks van schrijver Cullen Bunn (X-Men Blue, Magneto) en artiest Iban Coello worden ook allerlei andere personages, versmolten met een Venom-symbiont, getoond, zodat zij samen het multiversum kunnen redden.


Tijdens een routinegevecht met Spider-Man-schurk Jack O'Lantern wordt Venom getransporteerd naar een afgelegen, vernietigde wereld. Hier ontmoet hij allerlei Venomized superhelden en -schurken onder leiding van verzetsleider Captain America – niet HYDRA-Cap –, Doctor Strange, Black Panther, Old Man Logan en Rocket Raccoon en leert hij waarom hij hier net terechtgekomen is: doorheen het multiversum worden allerlei Venom-versies opgejaagd en vernietigd.

Verantwoordelijk hiervoor zijn "de Poisons", een mysterieus ras dat eveneens versmelt met een host en bovendien de natuurlijke vijand van Venom is. Aan Eddie om samen met de resterende rebellen deze slachtpartij te stoppen en zo een manier te vinden om terug te keren. Maar misschien hebben ze wel hulp nodig van een geheimzinnig en onconventioneel geheim wapen…

Waar we nog opvallend positief waren over het eerste deel van VenomVerse, werd de minireeks naar het einde toe veel meer een mixed bag. De eerste nummers stellen de belangrijkste spelers voor. Enerzijds zijn er Eddie Brock/Venom, die koste wat kost een held wil blijven, en de vele gewelddadige Venomized Marvel-personages. Anderzijds zijn er de antagonisten, de geheimzinnige Poisons met hun hypnotiserende krachten die meer dan waardige tegenstanders zijn voor de Venom-symbionten. Op zich biedt Cullen Bunn voldoende interessante opzet – niet ongelijkaardig aan pakweg Planet of the Symbiotes – met boeiende schurken.

Wanneer de echte strijd tussen beide facties echter begint, stort het VenomVerse-event al snel in elkaar. De gevechten, wendingen en "onverwachte" speler bij het Venom-team: het is allemaal zo voorspelbaar. Ondanks de "multiversum"-schaal voelt de reeks ook impactloos en te kleinschalig aan. De dreiging van de Poisons is weliswaar reëel, maar nooit hebben we het gevoel dat de Venom-symbiont doorheen allerlei tijdlijnen en universa in het gevaar zou kunnen zijn. Zonde…

Waar we bij Edge of VenomVerse keer op keer teleurgesteld waren door het tekenwerk, is dat met artiest Iban Coello helemaal anders. Het artwork is continu vloeiend, zeker met een beweeglijke Venom-symbiont, en gedetailleerd. Naar de vele achtergronden, de vernietigde decors en beweeglijke gevechten kan je blijven staren.


Ondanks het sterke debuut van VenomVerse ging het maar al te snel achteruit. Bunn biedt potentieel en interessante schurken, maar jammer genoeg niet meer dan dat. Nummer per nummer valt te voorspellen wat er zal gebeuren en wanneer het dan ook nog eens aan impact ontbreekt, is het natuurlijk de vraag wat het nut van VenomVerse was. De enige positieve constante doorheen dit verhaal is het knappe tekenwerk van Coello. Jammer, jammer, jammer.

VenomVerse bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.