Random Article


Review: Dark Nights – Metal #3 ( + “Gotham Resistance” & Batman: The Dawnbreaker)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Perfecte mix tussen pure, nostalgische superheldenfun en grimmige horror.

Op zijn slechtst


Heel wat expositie.


De zeven Evil Batmen uit het Dark Multiverse zijn gearriveerd en zelden heeft het er zo slecht uitgezien voor de Justice League als in het derde deel van DC’s Dark Nights: Metal, het superheldenevent van het jaar door Scott Snyder en Greg Capullo…

Posted 12/10/2017 by

 
Full Article
 
 

Don't come here!

Deze zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd wordt. Na de twee inleidende one-shots Dark Days – The Casting en Dark Days – The Forge lag vorige maand eindelijk Dark Nights: Metal #1 in de winkelrekken. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk gaat nu verder in Dark Nights: Metal #3.

De eerste twee delen van Metal waren alvast een schot in de roos, maar dit derde deel verheft het event tot een hoger – alsook duisterder – niveau. Nadat de zeven Dark Knights van Barbatos teveel zijn voor Superman en Wonder Woman, worden de helden herenigd met de rest van de Justice League en wat er overschiet van het Gotham Resistance. Samen met o.a. Doctor Fate en Deathstroke wordt er een tegenaanval op poten gezet om Batman te redden uit het Dark Multiverse, maar wat als het een val is?

Scott Snyder blijft fun hebben met de rijke geschiedenis van DC Comics. Minder verwijzingen deze keer, maar het is duidelijk dat Snyder de toer van Grant Morrison opgaat door muziek te linken aan de werelden van het DC-multiversum. Tevens krijgen we een leuke callback naar de Justice League-verhalen en pseudo superwetenschap uit de Silver Age en komt, net zoals bij Marvel's recente Secret Wars, ook de invloed van Game of Thrones naar boven. Naast de goed gevonden Jon Snow Nightwing (cosplayers take note), blijkt het mystieke Nth Metal weleens het Dragonglass van het DC-universum te zijn. Ondertussen blijft artiest Greg Capullo zich ook uitleven met vooral de donkere visuals van de zeven Dark Knights en het duistere Dark Multiverse. Een lust voor het oog.

Zelden heeft het er slechter uitgezien voor onze helden dan in Metal #3. Toch weten Snyder en Capullo een perfecte balans te vinden tussen pure, nostalgische superheldenfun en grimmige horror. Iets dat we bij DC ook al zagen in Blackest Night of Final Crisis. Laat deel 4 maar komen!

Dark Nights Metal #3 bij Archonia.com

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #1

REVIEW: DARK NIGHTS METAL #2

TIE-INS?

Dark Nights: Metal is een event met enkele tie-ins in lopende DC-reeksen en one-shots. Naast de "Gotham Resistance" cross-over die woedt in Teen Titans, Nightwing, Suicide Squad en Green Arrow, worden de oorsprongsverhalen van de zeven kwaadaardige Batmannen ook uit de doeken gedaan.

BATMAN: THE DAWNBREAKER #1

(Sam Humphries/Ethan Van Sciver)

The Dawnbreaker is een kwaadaardige kruising tussen Batman en Green Lantern uit het Dark Multiverse. Deze Bruce Wayne verkreeg een Green Lantern Power Ring vlak nadat zijn ouders werden neergeschoten in Crime Alley. Met zijn nieuwe krachten kwam hij al vlug op een duister pad terecht. Na zijn oorsprongsverhaal zien we hoe hij Hal Jordan, dé Green Lantern uit het gewone DC-universum, confronteert. Humphries en Van Sciver leveren alweer een leuke twist aan de Batman-legende, die lekker vlot wegleest. Deze one-shot is, samen met de al eerder verschenen Red Death en Murder Machine, dus opnieuw een belangrijke bijdrage tot het grotere Metal-gebeuren. 3/5 Batman masks.

GOTHAM RESISTANCE

(Teen Titans #12/Nightwing #29/Suicide Squad #26/Green Arrow #32)

"Gotham Resistance" is een vierdelige cross-over die doorheen de Teen Titans, Nightwing, Suicide Squad en Green Arrow-reeksen loopt. Hierin zien we een kleine groep helden en schurken, waaronder Nightwing, Robin Damian Wayne, Green Arrow, Mr. Terrific, Poison Ivy en de Suicide Squad, het opnemen tegen de Batman Who Laughs en zijn leger donkere Robins. De actie speelt zich af in het midden van Gotham City, waar Challengers Mountain verschenen is. Het verhaal valt te lezen vooraleer je aan Metal #3 begint en biedt heel wat meer inzicht in één van de meer interessantere Evil Batmen. Wisselvallig tekenwerk en een hele hoop korte cameo's die weinig toebrengen tot het geheel zorgen er echter voor dat de cross-over geen absolute must-read is tot het grotere Metal-gebeuren. Enkel voor de fans van de personages dus. 3/5 Batman masks.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.