Random Article


Review: Dark Nights – Metal #2 (+ Batman: The Red Death & Batman: The Murder Machine)

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , , , , ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Het Dark Multiverse is er!

Op zijn slechtst


Kan bij momenten wat zwaar zijn voor nieuwere lezers.


DC’s Dark Nights: Metal door Scott Snyder en Greg Capullo belooft het superheldenevenement van het jaar te worden met de komst van de zeven kwaadaardige Batmannen uit het Dark Multiverse. We reviewen Metal #2, Batman: The Red Death en Batman: The Murder Machine…

Posted 28/09/2017 by

 
Full Article
 
 

You opened the door!

Deze zomer ging bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo herenigd wordt. Na de twee inleidende one-shots Dark Days – The Casting en Dark Days – The Forge lag vorige maand eindelijk Dark Nights: Metal #1 in de winkelrekken. Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. Het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk gaat nu verder in Dark Nights: Metal #2.

Metal #1 wist alvast te overtuigen op dat gebied en dit tweede deel doet er nog een schepje bovenop. Batman wordt achternagezeten door de Justice League, maar de tijd dringt. Challengers Mountain, thuisbasis van de Challengers of the Unknown, verscheen vanuit het niets in Gotham City en de dreiging van het Dark Multiverse en de duistere god Barbatos komt dichterbij. En hoe passen Dream uit Neil Gaimans The Sandman, de Court of Owls, Baby Darkseid, het dagboek van Hawkman en de verschillende mystieke metalen in het DC-universum in het plaatje?

We zagen het al aankomen in Metal #1 en in dit tweede deel blijft Scott Snyder zich verdiepen in de rijke geschiedenis en continuïteit van het DC-universum, gaande van de nogal warrige en meermaals aangepaste historiek van Hawkman tot de trippy Grant Morrison-periode op Batman tot zijn eigen New 52 Batman-verhalen tot zelfs de recente Darkseid War uit de Justice League-reeks (de duistere god is gereïncarneerd als een kwaadaardige, maar oh zo schattig uitziende baby, voor wie het nog niet wist). Continuity porn voor de DC-superfans, dus. Toch valt alles zeer makkelijk te volgen, zelfs wanneer je nieuw bent tot dit alles. Daar zorgen de knallende actie en vlotte dialogen wel voor. Ook krijgen we een welkome opsomming van de verschillende oude en nieuwe metalen uit het DC-universum.

Opnieuw is het Batman die de show steelt als meesterplanner die zijn Justice League-collega's het nakijken geeft, maar naar het einde toe wordt duidelijk dat zelfs de Dark Knight bespeeld kan worden door hogere machten. Het Dark Multiverse is eindelijk gearriveerd in de vorm van zeven kwaadaardige Batmannen en we kunnen niet wachten waar dit allemaal naartoe zal leiden. Dark Nights: Metal blijft knallen, zoveel is zeker.

Dark Nights Metal #2 bij Archonia.com

TIE-INS?

Dark Nights: Metal is een event met enkele tie-ins in lopende DC-reeksen en one-shots. Naast de "Gotham Resistance" cross-over die momenteel woedt in Teen Titans, Nightwing, Suicide Squad en Green Arrow, worden de oorsprongsverhalen van de zeven kwaadaardige Batmannen ook uit de doeken gedaan.

BATMAN: THE RED DEATH #1

(Joshua Williamson/Carmine di Giandomenico)

The Red Death is een kwaadaardige kruising tussen Batman en The Flash uit het Dark Multiverse. Deze Bruce Wayne was niet snel genoeg om Gotham City te redden van de ondergang en stal de Speed Force van de Dark Multiverse-versie van The Flash. Nadat hij terechtkomt in onze wereld, gaat de supersnelle Batman de confrontatie aan met de echte Flash/Barry Allen. Deze eerste one-shot zet meteen de toon voor de rest en levert een belangrijke bijdrage tot het grotere Metal-gebeuren. 3/5 Batman masks.

BATMAN: THE MURDER MACHINE #1

(Frank Tieri/James Tynion IV/Riccardo Federici)

The Murder Machine is dan weer een kwaadaardige kruising tussen Batman en Cyborg uit het Dark Multiverse. Deze versie van Bruce Wayne zag hoe zijn butler/surrogaatvader Alfred brutaal vermoord werd door enkele van zijn vijanden. Hij riep de hulp in van Cyborg om Alfred's persoonlijkheid te redden via een A.I.-programma. Uiteraard sloeg deze A.I. Alfred op til en vermoordde hij haast alle schurken uit Batman's rogues gallery en later ook Cyborg en de Justice League uit deze wereld. Net zoals bij The Red Death, confronteert deze cyborg Batman de échte Cyborg. Eveneens een belangrijke tie-in tot de Metal-verhaallijn. 3/5 Batman masks.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.