Random Article


Review: Spider-Men II #3

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Covertekenaar:
 
Universum: ,
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Het beste deel tot nog toe. Wekt sympathie op voor de schurken.

Op zijn slechtst


Een misleidende cover.


Een superheldencomic die geen superheldencomic is? Een Spider-Men-comic zonder Spider-Men? Lees hier onze recensie van het nieuwste deel van Spider-Men II!

Posted 26/09/2017 by

 
Full Article
 
 

Met Marvel's Spider-Men II zijn we toegekomen aan niet een zoveelste crossover-reeks tussen superhelden, maar een vervolg op de eerste ontmoeting tussen Peter Parker/Spider-Man uit het gewone Marvel-universum en zijn jongere Ultimate Spider-Man-opvolger Miles Morales uit het ondertussen verdwenen Ultimate Marvel-universum. Voor Spider-Men II, de vijfdelige minireeks die belooft te beantwoorden wie "onze" Miles Morales uit het reguliere Marvel-universum nu net is, keert het creatieve team van het eerste deel uit 2012 terug: Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Spider-Man) en Sara Pichelli (Ultimate Comics: Spider-Man, Namora).


So… This is prison.

Openen doet dit derde nummer met een flashback naar Kingpin die aankomt op Ryker's Island en aan een lange gevangenisstraf begint. Als relatief bekende, maar nog jonge misdaadfiguur heeft hij niet al te veel fans en vooral heel wat concurrenten in zijn aanwezigheid. Gelukkig kan Wilson Fisk wel rekenen op de steun van Miles Morales (uit het 616-universum) die al snel uitgroeit tot een vertrouweling en een goede vriend.

Enkele jaren later – maar nog steeds niet in het heden – baten Kingpin en Morales een restaurant uit en vertoeft Miles in het gezelschap van zijn date Barbara. Blijkbaar was ze niet op de hoogte van Morales' littekens en dus verloopt de date minder goed dan gepland. Gelukkig kan hij op de steun rekenen van zijn wingman, Kingpin, waardoor niet veel later een smoorverliefde Miles zijn misdadige leven definitief wil opgeven.

In dit middenstuk van de Spider-Men II-minireeks stappen Bendis en Pichelli af van het verhaal van Amazing Spider-Man Peter Parker en Spider-Man Miles Morales. Waar superheldencomics of -films vaak te weinig aandacht schenken aan hun schurken, worden hier twee belangrijke episodes uit het leven van Kingpin en 616-Morales uit de doeken gedaan. Je krijgt – naast noodzakelijke informatie – zelfs wat sympathie voor deze Marvel-booswichten…

Het tekenwerk van Pichelli is natuurlijk weer schitterend. Niet enkel de spannende en gewelddadige flashback over Kingpin in Ryker's (met heel wat liters bloed die verloren gaan), maar ook de rustige momenten zoals de date weten te boeien – en dan niet enkel door het schrijfwerk van Bendis, die af en toe een verwijzing voor meer belezen Marvel-fans verstopt.


Vreemd genoeg weten Bendis en Pichelli in dit derde deel de lezer aangenaam te verrassen met een superheldencomic die geen typische superheldencomic is. Ongetwijfeld was deze "bromance" tussen 616-Morales en Kingpin slechts een tijdelijk intermezzo vooraleer de twee Spideys weer achter hen aan gaan, maar nummer drie werd zo wel het sterkste deel in Spider-Men II tot nog toe.

Spider-Men II #3 bij Archonia.com

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.