Random Article


Review: Kingsman – The Red Diamond #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Meer Kingsman!

Op zijn slechtst


Iets te grote stijlbreuk met de vorige serie. Millar en Gibbons keren niet terug.


Mooi op tijd voor Kingsman: The Golden Circle, krijgt ook de Kingsman: The Secret Service comic van Mark Millar en Dave Gibbons een sequel bij Image Comics. We reviewen het eerste deel van Kingsman: The Red Diamond…

Posted 07/09/2017 by

 
Full Article
 
 

I like those cufflinks

In 2012 brachten Mark Millar (Civil War, The Ultimates, Kick-Ass, Wanted) en Dave Gibbons (Watchmen, Green Lantern Corps) hun take op het spionagegenre met The Secret Service. Regisseur Matthew Vaughn goot de comic drie jaar later in een zeer succesvolle blockbuster met Kingsman: The Secret Service. Mooi op tijd voor de sequel Kingsman: The Golden Circle (eind september in de zalen), krijgt ook de comic een apart, zesdelig vervolg bij Image Comics. Voor deze Kingsman: The Red Diamond keren Millar en Gibbons echter niet terug. Rob Williams (RoboCop, Suicide Squad) en Simon Fraser (2000 AD) nemen de fakkel over.

Working-class superspion Eggsy is na zijn vorig avontuur en de dood van zijn oom/mentor nog vrij ruw, doch efficiënt als Kingsman-agent. In dit eerste deel van The Red Diamond worden we voorgesteld tot de vernieuwde leefwereld van Eggsy, dewelke naast een niet al te geslaagde reddingsactie van prins Philip, hertog van Edinburgh; vooral moeite lijkt te hebben zich te nestelen in zijn oude buurt. Daarnaast wordt er een nieuwe supervillain voorgesteld, compleet met een hoofdkwartier recht uit de James Bond-verhalen en heel wat verwijzingen naar de popcultuur…

We kunnen meteen met de deur in huis vallen. De start van The Red Diamond heeft helemaal niet dezelfde impact als deze van voorganger The Secret Service en dat ligt volledig aan het verlies van Millar en Gibbons. Williams en vooral Fraser weten niet de magie van de eerste Kingsman-comic te vatten en vooral de tekenstijl van Fraser levert een iets te grote stijlbreuk met de eerste miniserie op. Of Williams een even over-the-top plot uit zijn duim kan zuigen als Millar, dat valt nog af te wachten, maar in dit eerste deel houdt hij alles nog iets te tam. Waar de eerste Kingsman/Secret Service-miniserie in 2012 nog als een frisse wind kwam, zijn we inmiddels al iets te verwend geweest in het spionagegenre met o.a. de geweldige James Bond-reeksen bij Dynamite Entertainment.

Een definitief oordeel zullen we pas kunnen vellen wanneer de volledige zes delen verschenen zijn (en met dit creatief team en Image Comics erachter zou de hele serie warempel op tijd kunnen uitkomen, in tegenstelling tot wanneer Mark Millar het zelf had geschreven), want er is zeker potentieel. Toch kijken we stiekem meer uit naar de opkomende live-action sequel voor onze Kingsman-fix. Een misschien te opzichtige poging om in te cashen op de hype voor de film en ietwat gemiste kans, dus.

The Secret Service bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.