Random Article


Review: Virus 2 – Highborn

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Covertekenaar:
 
Coverprijs: €17,50
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Op zijn best


Actie! Magie! Horror!

Op zijn slechtst


Vreemde plotwendingen, enkele clichés en misschien een tikkeltje te veel dialoog.


Het langverwachte vervolg op de “Virus” ligt pas volgende maand in de winkelrekken, maar onze extra vroege Brainfreeze-recensie vind je nu hier al!

Posted 06/09/2017 by

 
Full Article
 
 

We hebben er even op moeten wachten, maar binnen enkele weken is het zover! Dan ligt Virus 2: Highbornhet langverwachte vervolg op de Belgische zombiecomicbooksensatie van dit voorjaar, eindelijk in de winkelrekken. Het verhaal van "Will" en de magische Warlocks van bedenker/auteur/tekenaar Patrick Cornelis wordt bij deze vervolgd in een nieuwe graphic novel met meer horror… en meer magie.


Oh my…

In Highborn worden we voorgesteld aan het titulaire rijk en ras van de Highborn dat ook al geplaagd werd door het magische kwaad dat in het vorige nummer de aarde trof. Hun leider probeert de zombiedreiging en de demonische "Saren" te stoppen via tussenpersonen, de Warlocks uit het eerste deel. De vrouwelijke demon, verantwoordelijk voor deze vleesetende plaag, is immers zijn dochter en alleen de Highborn weet hoe hij met het mysterieuze boek Sarens krachten kan stoppen. Of op zijn minst kan proberen dat te doen.

Aan de nieuwste en enige Warlock "Will", de protagonist van de Virus-saga, om de mensheid te redden en broer van Saren, X'Ylos, te vinden. Alleen hij is krachtig genoeg om zijn zus te stoppen – als hij tenminste zelf niet toegaf aan de duistere magie…

Het tweede deel in de Virus-reeks doet wat het moet doen: het gaat dieper in op de unieke leefwereld zodat de parallellen met pakweg The Walking Dead verdwijnen als sneeuw voor de zon. Via flashbacks diept Cornelis de titulaire "Highborn" verder uit en durft wat risico's te nemen door meteen alles op tafel te gooien. Tekst en uitleg zijn er daarom ook voldoende – misschien zelfs wat veel –, waardoor je dit tweede deel zeker en vast niet als inhoudsloos kan bestempelen. Die vreemde plotwending met de wel zeer handig gepositioneerde tank nemen we er dan ook graag bij.

Wat Highborn ook doet, is inspelen op de populaire elementen van het eerste deel, namelijk magie en horror. Het gore-gehalte van dit tweede deel ligt dan ook enorm hoog met panels die specifiek gericht zijn om de viscerale chaos te onderstrepen. Magische spreuken en dergelijke zijn er natuurlijk ook nog steeds in overvloed, maar in het eerste geval worden beide thema's gecombineerd. Highborn is immers een aaneenschakeling van magische en brutale actiescènes die elkaar steeds weer overtreffen. Een gigantische badass ruimteleeuw? Check! Een tank? Check! Een mech bestaande uit lijken? Dubbel check! 


Horror, magie en meer uitdiepingHighborn wist de positieve elementen uit de Virus-comic te filteren en combineren tot een sterker geheel. Een verhaal is er nog zeker en vast in deze 112 pagina's tellende graphic novel, maar de voortdurende adrenalinestoot maakt het geheel verteerbaar. Is Virus 2: Highborn perfect? Nee. Is het beter dan het eerste deel? Zeker! De toekomst van de sombere en grauwe Virus-wereld ziet er dus rooskleurig uit.

Virus 2: Highborn – in het Nederlands, Frans en Engels – telt 112 pagina’s en is vanaf 13 oktober beschikbaar in de betere stripspeciaalzaak.

Inschrijven voor de officiële releaseparty kan hier!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.