Random Article


Review: Journey to Star Wars – The Last Jedi – Captain Phasma #1

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Schitterend tekenwerk!

Op zijn slechtst


Voor het innovatieve verhaal kan je deze Star Wars-comic links laten liggen.


Ieders favoriete “metal-masked marshall” uit Star Wars: The Force Awakens is terug! Maar hoe overleefde Captain Phasma de vernietiging van Starkiller Base? Onze recensie van deze eerste Marvel-comic in aanloop naar “The Last Jedi” vind je hier!

Posted 06/09/2017 by

 
Full Article
 
 

Na haar ondermaatse optreden in Star Wars: The Force Awakens krijgt The First Order-officier Captain Phasma (Gwendoline Christie) nu haar eigen comic. Het vierdelige verhaal, onder de titel "Journey to Star Wars – The Last Jedi – Captain Phasma" (nogal een mondvol), belooft haar tocht in aanloop naar het langverwachte Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi te vertellen en werd verzorgd door schrijver Kelly Thompson (Jem and the Holograms, A-Force) en tekenaar Marcho Checchetto (Gamora, Star Wars: Obi-Wan and Anakin).


This is Captain Phasma recording notes on the final moments of Starkiller Base for further debrief…

Keer terug naar de laatste momenten van The Force Awakens, waarin Captain Phasma werd gevangengenomen door "Finn"/ FN-2187, Chewbacca en Han Solo, waarna ze vakkundig in de afvalpers werd opgesloten. Niet dat Phasma daar lang zou blijven…

Vanuit het perspectief van deze "metal-masked marshall" beleven we de destructieve, laatste momenten van Starkiller Base en ontdekken we hoe deze badass First Order-officier wist te ontsnappen aan het einde van hun grootse wapen.

Nieuw is het concept van "Journey to Star Wars" niet. In 2015, in volle anticipatie van de release van Star Wars: The Force Awakens, verscheen immers al een Shattered Empire-minireeks dewelke een verhaal tussen twee Saga-films door vertelde. Met dit Captain Phasma-verhaal doet Thompson dat voor Marvel over. Dat Captain Phasma een ondergebruikt personage was, staat buiten kijf, maar misschien kon de opzet van de reeks anders. Voorlopig toont deze eerste comic niets ingrijpend of echt onverwacht: we wisten immers al even dat Phasma zou ontsnappen. Moesten we ook echt weten hoe dat zou gebeuren?

Gelukkig is het tekenwerk van Marcho Checchetto, die al wat ervaring heeft met comic books die zich afspelen in de ruimte, om van te smullen. De destructie en chaos op Starkiller Base wordt tastbaar, geloofwaardig en lijkt net ontsnapt uit de Hollywoodblockbuster. Geniet maar even van onderstaand plaatje: 


Was deze Journey to Star Wars: The Last Jedi – Captain Phasma-reeks nodig? Neen. Het verhaal is voorlopig dan ook niet veel soeps en wellicht zal dit binnen (slechts) drie nummers, bij het einde van de reeks, niet veel anders zijn. Veel speelruimte heeft Thompson immers niet: de tijdsspanne tussen The Force Awakens en The Last Jedi laat maar weinig toe. Deze "belevingscomic" wordt gelukkig gedragen door het knappe artwork van Checchetto, waardoor je je nooit verveelt.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.