Random Article


Review: Edge of VenomVerse #4

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Old Man Logan blijft een interessant personage.

Op zijn slechtst


Teleurstellend over de gehele lijn.


“The best there is at what he does”, maar helaas is dat niet in nutteloze gimmickcomics verschijnen! De mash-up van Old Man Logan en Venom werd officieel voorgesteld in dit vierde nummer van Edge of VenomVerse!

Posted 18/08/2017 by

 
Full Article
 
 

Na meerdere Venom-variant covers wordt de gimmick omgevormd tot een volwaardige minireeks bij Marvel. Daarom verschijnt de komende maanden Edge of Venomverse, naar het voorbeeld van Edge of Spider-Verse drie jaar terug. In de reeks met telkens een losstaand deel door een verschillend creatief team worden Venom-versies van onder meer All-New Wolverine, Ghost Rider, Iron Man en Gwenpool voorgesteld. De gebeurtenissen uit de vijfdelige minireeks resulteren leiden uiteindelijk tot de start van VenomVerse in september, waarin de verschillende "Venomized" versies elkaar ontmoeten. Het nieuwste nummer, Edge of VenomVerse #4, focust op Old Man Logan en is van de hand van schrijver Ryan Key en artiest André Lima Araujo.


I'm with you now, Logan. Let's tear these fools apart

In dit nummer volgen we Old Man Logan, ook wel de oudere versie van Wolverine/ Logan uit een alternatieve toekomst waarin hij een van de laatste Marvel-helden is. Samen met een van de kinderen van Bruce Banner/ Hulk, "Banner Jr." overleefde hij jaren in de wildernis, maar wanneer Logan hem over zijn ware afkomst vertelt, komt het tot een wel heel ongelijk gevecht. Niet veel later wordt de voormalige X-Man naar het X-Mansion gelokt, waar hij al snel overmeesterd wordt en een verzwakte Logan dreigt te sterven…

Tot overmaat van ramp duikt er plots een Venomized Tyrannosaurus Rex op, die het ook nog eens op de held voorzien heeft. Gelukkig is Logan ook in zijn oude dag nog steeds the best there is at what he does…

Kwaliteitsvol vallen de vorige nummers van Edge of VenomVerse niet meteen te noemen. De grote vraag was dan ook of een populair en gevestigd personage zoals Wolverine/ Old Man Logan daar verandering in kon brengen. Hoewel het script van Ryan Key zeker en vast een verbetering is op pakweg het nummer met "Host Rider", zitten de enkele tientallen pagina's tsjokvol clichés. Geen schot in de roos, dus.

Het voornaamste minpunt is daarentegen (alweer) het artwork. Spreken van een echt uitgesproken stijl kunnen we niet en heel veel consistentie in de gezichten is er eveneens niet. Het originele design van "Venom-Old Man Logan" is trouwens ook niet meteen iets om over naar huis te schrijven. Zonde.


Het vierde nummer van Edge of VenomVerse is jammer genoeg ook geen voltreffer. De combinatie van Marvel's Old Man Logan en Venom klinkt leuk, maar zowel het schrijf- als tekenwerk laten te wensen over. Opnieuw labelt deze comic Edge of VenomVerse als de overbodige gimmickreeks bij uitstek. De volgende in lijn is trouwens de Merc with a Mouth, Deadpool!

EDGE OF VENOMVERSE #4 BIJ ARCHONIA.COM


EDGE OF VENOMVERSE #1

EDGE OF VENOMVERSE #2

EDGE OF VENOMVERSE #3

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.