Random Article


Review: Dark Nights – Metal #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Op zijn best


Hereniging van Scott Snyder en Greg Capullo. Eindelijk nog eens een fun superheldenevenement zonder schroom. Tal van easter eggs en verwijzingen naar de rijke DC-geschiedenis.

Op zijn slechtst


Bij momenten wat zwaar voor casual fans. Zeer Batman-centrisch.


Het Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo wordt herenigd voor Dark Nights: Metal, het eerste grote superheldenevenement van het DC Rebirth tijdperk. Het Dark Multiverse komt eraan in wat belooft het leukste event van de zomer te worden…

Posted 17/08/2017 by

 
Full Article
 
 

You opened the door!

Deze zomer gaat bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo zal herenigd worden. Na de twee inleidende one-shots Dark Days – The Casting en Dark Days – The Forge ligt eindelijk Dark Nights: Metal #1 in de winkelrekken en kan het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk van start gaan.

Scott Snyder beloofde om van Metal een groots maar vooral fun superheldenevent te maken, dat doet terugdenken aan klassiekers als Crisis on Infinite Earths of Cosmic Odyssey, maar ook de grote Justice League-verhalen uit de jaren 60-70. En Metal #1 weet alvast te overtuigen op dat gebied. Centraal in dit eerste deel staat natuurlijk de dreiging van het Dark Multiverse, waarin zeven kwaadaardige versies van Batman het DC-universum zullen binnenvallen. Dit alles wordt gekoppeld aan de verschillende alternatieven metalen die er in het DC-universum te vinden zijn, met op kop het mystieke Nth Metal dat Hawkman en Hawkgirl van hun krachten voorziet.

Zoals we intussen al gewend zijn van Snyder, wordt er tevens heel wat aandacht besteed aan de uitdieping van de mythologie van het DC-universum, met een dagboek van Hawkman als leidraad voor Batman tot enkele onthullingen uit de DC-geschiedenis. Tal van verwijzingen en easter eggs voor de fans dus, van Infinite Crisis tot Final Crisis tot Superman/Batman: Public Enemies tot Challengers of the Unknown tot Batman: Dark Knight, Dark City en natuurlijk de eerdere Batman-run van Snyder en Greg Capullo – waarin al verrassend veel zaadjes voor Metal werden gelegd. Dit blijft natuurlijk het eerste deel van een groots event, dus ook als casual fan kan je makkelijk inpikken, want de focus blijft natuurlijk liggen op Batman en de Justice League – alweer heerlijk geïllustreerd door Greg Capullo. De cliffhanger is dan misschien niet zo'n grote schok als de introductie van de Watchmen tot het DC-universum in die DC Universe Rebirth-special, maar komt ergens toch wel dicht in de buurt. Geweldig hoe sinds DC Rebirth echt alle (voorheen schijnbaar onaantastbare) franchises van de uitgever toegankelijk zijn…

Het New 52 Batman dream team doet in deze Metal #1 wat het beloofde en levert een goeie basis voor een fun superheldenevenement dat zowel casual als hardcore fans kan bekoren. We zijn zeer benieuwd wat Snyder en Capullo in petto hebben voor de verdere uitdieping van het DC-universum…

Dark Nights Metal #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.