Random Article


SDCC 2017: DC Comics over Dark Nights: Metal, Hawkman, Batman: The Signal, The Terrifics en meer

 

Posted 22/07/2017 by

Naast het nieuws over The Doomsday Clock – de cross-over tussen het DC Rebirth-universum en de Watchmen – gisteren kondigde DC Comics vandaag ook andere nieuwe reeksen en tie-ins aan vanop San Diego Comic-Con, maar natuurlijk gaf het ook informatie vrij over "Dark Nights", hét nieuwste DC Comics-event.


DARK NIGHTS

 

Ten eerste gaf DC een volledige publicatielijst met kalender voor Dark NightsIn dit epische event valt een "Dark Justice League", bestaande uit duistere Justice League/Batman-versmeltingen Dark Knights, namelijk the Red Death, the Murder Machine, the Dawnbreaker, the Drowned, the Merciless en the Devastator, het DC Comics-Rebirth-universum aan. Een afbeelding van dit team vind je hierboven. Ook een mysterieuze "The Batman Who Laughs" – ongetwijfeld een combinatie van Joker en Batman – geteased (zie ook onderstaande afbeelding). Dark Nights en bijhorende tie-ins kunnen opgebroken worden als volgt:

 • Dark Nights: Metal #1-6
 • Zes Batman-one-shots en Justice League: Bats out of Hell over de vervormde "Batmen", maar ook "The Batman who Laughs"
 • Teen Titans #12, Nightwing #29, Suicide Squad #26, Green Arrow #32 vormen een vierdelige cross-over, "Gotham Resistance"
 • Flash #33, Justice League #32,33 en Hal Jordan & Green Lantern Corps #32 vormen een vierdelige cross-over, "Justice Insurgence"
 • Batman Lost #1 en Hawkman Found #1 door Jeff Lemire en artiesten Bryan Hitch en Kevin Nowlan

 

 

 


REBIRTH & DARK MATTER

 

Daarnaast werden ook de Dark Matter-lijn bij DC Comics en enkele aankondigingen voor het ruimere DC-universum aangestipt, in navolging van het nieuws over Doomsday Clock gisteren:

 • Brimstone door Philip Tan en Justin Jordan
 • The Terrifics met Mr. Terrific, Metamorpho, Plastic Man en Phantom Girl door Jeff Lemire. DC's Fantastic Four? 
 • Immortal Men door Jim Lee en James Tynion.
 • Challengers of the Unknown door Scott Snyder en Andy Kubert.

Meer over deze reeksen vind je hier.

 • Duke Thomas – ondertussen al even de nieuwe sidekick van Batman – krijgt een eigen comicbookreeks en codenaam, Batman: The SignalDe reeks wordt verzorgd door Batman New 52-auteur Scott Snyder en artiest Tony Patrick. The Signal wordt een tegenhanger van DC's Caped Crusader als zijnde "Gotham's held overdag".
 • Ten slotte werd gehint naar de terugkeer van Tim Drake/Robin (met duidelijke link naar Mr. Oz en Doomsday Clock) en Bat-Azrael in Detective Comics, Catwoman als lid vanThe Birds of Prey en diens all-female Manslaughter-verhaallijn, maar ook meer focus op Batwoman Kate Kane. 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.