Random Article


Review: Dark Days – The Casting #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: , ,
 
Inkter: , ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Universum:
 
Personages: , , , ,
 
Coverprijs: $4.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Op zijn best


Ideale prelude. Tal van easter eggs en verwijzingen.

Op zijn slechtst


Tekenwerk nog steeds een tikkeltje onevenwichtig, ondanks de grote namen.


Met Dark Days: The Casting wordt Dark Nights: Metal, het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk, verder ingezet. Het Dark Multiverse komt dichterbij…

Posted 13/07/2017 by

 
Full Article
 
 

A dark crisis is coming, and here you are

Deze zomer gaat bij DC Comics Dark Nights: Metal van start, een event waar de DC-superhelden geconfronteerd worden met hun donkere tegenhangers uit het Dark Multiverse en waar het New 52 Batman dream team van Scott Snyder en Greg Capullo zal herenigd worden. Vooraleer Metal losbarst, zijn er eerst nog twee inleidende one-shots, waarvan deze Dark Days – The Casting de tweede is (na Dark Days – The Forge vorige maand).

Er staat een groot mysterie op het punt om te ontrafelen in het eerste grote event van het DC Rebirth-tijdperk… en uiteraard weet Batman er meer van. Doorheen deze tweede one-shot zoekt de Dark Knight naar antwoorden samen met o.a. Talia al Ghul en Wonder Woman. Ondertussen krijgen zijn nieuwe sidekick Duke Thomas en Green Lantern Hal Jordan het aan stok met The Joker uit het New 52-tijdperk. Verder zijn er weer heel wat onthullingen rond de geschiedenis van het DC-universum, en dan vooral de mystieke metalen hierin – met het Dionesium dat enkele jaren zorgde voor de wedergeboortes van Batman en The Joker en het buitenaardse Nth Metal op kop. Net zoals in The Forge, krijgen we hier ook een kader rond de geschiedenis van Hawkman en Hawkgirl – die wederom zal aangepast worden voor het DC Rebirth-tijdperk. Eveneens poogt men een nieuwe verklaring te vinden voor de geboorte van metahumans in het DC-universum, benieuwd waar dat naartoe leidt…

Schrijvers Scott Snyder en James Tynion IV stoppen wederom heel wat easter eggs en verwijzingen naar verhalen als Death of Hawkman, Infinite CrisisDC Universe Rebirth en natuurlijk de bejubelde Snyder/Capullo/New 52 Batman-periode in de one-shot. Het is absoluut noodzakelijk om hiervoor ook The Forge te lezen, vermits het verhaal gewoonweg verder gaat. Gelukkig zit het nu wat beter met het creatieve team. De artiesten zijn nog steeds DC's powerhouses Jim Lee, Andy Kubert en John Romita Jr., maar deze keer worden hun scènes beter verdeeld en gespreid – al voelt de comic naar het einde toe nog steeds een beetje onevenwichtig aan.

Dark Days is met The Forge en deze The Casting een ideale inleiding geworden op Dark Nights: Metal en het voorsmaakje dat we hier krijgen van het Dark Multiverse en de kwaadaardige Batmannen erin doet hunkeren naar meer. Yep, Metal belooft hét superheldenevent van de zomer te worden…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.