Random Article


Review: Edge of VenomVerse #2

 
 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkter:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar:
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Op zijn best


Grappiger dan verwacht.

Op zijn slechtst


Heeft haast geen bestaansreden, maar verkrijgt wellicht nog wel een soloreeks, Marvel kennende.


“A pink nightmare”, zo werd deze mix tussen Gwen Stacy, Deadpool en Venom aangekondigd. En ja, zo kunnen we deze Marvel-comic eigenlijk ook wel omschrijven. Onze recensie vind je hier.

Posted 12/07/2017 by

 
Full Article
 
 

Na meerdere Venom-variant covers wordt de gimmick omgevormd tot een volwaardige minireeks bij Marvel. Daarom verschijnt de komende maanden Edge of Venomverse, naar het voorbeeld van Edge of Spider-Verse drie jaar terug. In de reeks met telkens een losstaand deel door een verschillend creatief team worden Venom-versies van onder meer All-New Wolverine, Ghost Rider, Iron Man en Gwenpool voorgesteld. De gebeurtenissen uit de vijfdelige minireeks resulteren leiden uiteindelijk tot de start van VenomVerse in september, waarin de verschillende "Venomized" versies elkaar ontmoeten. Het tweede nummer, Edge of VenomVerse #2, focust op Gwenpool – de "soort van"-combinatie tussen Deadpool en Spider-Gwen – en is van de hand van schrijver Christopher Hastings (Deadpool, Gwenpool) en Irene Strychalski (The Unbelievable Gwenpool).


Hey, true believers!  It's Gwenpool! Or Venpool, that is. Venompool? Poolnom?

Op een doordeweekse dag werd Gwendolyn "Gwen" Poole uit onze wereld naar een alternatief land der Marvel-comicbooks gebracht, waar ze aan de slag ging als huurlinge en uiteindelijk een superheldin werd. In deze Edge of Venomverse-versie ontmoeten we echter een nieuwe take op Gwenpool, namelijk "Venpool", "Gwenompool" of "Gwenpoolnom": ze weten het bij Marvel zelf nog niet echt.

Na een poging om enkele misdadigers te stoppen wordt Gwenpool brutaal neergeschoten. Gelukkig heeft ze recentelijk een nieuwe vriend ontdekt, de Venom-symbioot, waardoor ze nu over echte superkrachten beschikt. Verwacht ook plots opduikende ninja's en een gastoptreden van Matt Murdock/Daredevil, waardoor Edge of Venomverse #2 een onverwachte (en onwaarschijnlijke) team-up wordt.

Met Edge of VenomVerse #2 zijn we toe aan de tweede "Venomized" versie van een held/heldin. Dat dat Gwenpool werd, moet niet vreemd aandoen. De gimmick die ontstond na de populariteit van een eenmalige variant cover, kreeg ondertussen zelfs een eigen reeks. Het resultaat is hier een amalgaam van "Gwen Stacy" – hier Gwen Poole -, "Deadpool" en nu dus Venom. Het blijft overbodig, maar gelukkig weet Hastings een amusant verhaal te creëren – ondanks de opeenstapeling van ironische opmerkingen en het doorbreken van de vierde muur.

Het tekenwerk van Strychalski is dan weer een verbetering op het vorige nummer met een meer "cartoony" vibe, net zoals in The Unbelievable Gwenpool, en toont duidelijk meer geweld. Het design van "Gwenompool" (?) verandert trouwens lichtjes doorheen de comic, waardoor Strychalski wat kan spelen met de gebruikelijke symbioot-look.


Dit tweede nummer van Edge of VenomVerse door Hastings en Strychalski levert langs de ene kant een grappige one-shot. Langs de andere kant kunnen we niet anders dan de bestaansreden van deze comic in vraag te stellen. Het ongelooflijke meta-aspect krijgen we al bij Deadpool, de innerlijke dialogen en inwendige strijd bij eender welke symbioot. Het voelt zo geforceerd aan als maar kan bij een dergelijke mix van populaire personages en "Gwenompool" zou eigenlijk niet mogen bestaan. Next up? Ghost Rider!

Edge of Venomverse #2 bij Archonia.com


EDGE OF VENOMVERSE #1

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.